powszechnie popularny i lubiany kryzys gazowy dotyczyl gazu ziemnego, a nie LPG,
ale podczas ostatniego kryzysu gazu ziemneego ceny LPG też szly w gorę.Wiem to z własnego doświadczenia ponieważ zaopatruje swoją kuchenkę w gaz z butli.Gdy zadałem pytanie sprzedawcy dlaczego za każdym razem gdy kupuję płacę więcej odpowiadał- kryzys gazowy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 13:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja smigam na LPG i jakos nie przypominam sobie kryzysowych cen, tankuje na stacji benzynowej przy markecie, nie upieram sie ze nie bylo wahniecia 15gr, ale zeby jakis szok cenowy to nie pamietam
Co nie zmienia faktu, ze dostawy LPG również są zależne od pana Deripaski albo innego, jemu podobnego...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
LPG jest uzyskiwany jako produkt z tego co pamietam uboczny podczas rafinacji ropy naftowej. Wiec jeśli ropa czyli surowca głownego idzie w góre to LPG również będzie szlo w gore
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
nie upieram sie ze nie bylo wahniecia 15gr, ale zeby jakis szok cenowy to nie pamietam
nie wiem jak było w Twojej okolicy ale różnica u nas była większa.LPG do aut było po 2.25 a teraz jest po 1.6, 20 kg butla do kuchenki kosztowała 48 teraz 34.To chyba trochę więcej niż 15 gr na litrze
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum