Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Zakupiłem na Allegro zestaw oryginalnych czujników parkowania wraz z całym sterownikiem (z rozbiórki).
W związku z tym mam kilka pytań:
1. W jaki sposób podłączyć ten zestaw, gdyż w moim Roverku nie było takich czujników?
2. Czy mogę te czujniki przemalować na kolor karoserii?
3. Czy czujniki można sprawdzić bez wcześniejszego montażu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 11:54, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 19:43
1-auxiliary power suply, 2-speaker, 3-wolny ,4 -k-bus przewod bialo czerwony w zolte kropki ,5-wolny ,6-masa,7-wolny,8-speaker,9-wolny,10-wolny,11-wolny ,12-przewod zielono braz podlaczyc do lampy cofania do przewodu tez zielono braz Powodzenia
wg Rave powinneś mieć instalację w bagażniku i tylko przyłązczyć centralkę do instalacji i powinno działać instalka do głośniczka na pólce z tyłu też wg rave istnieje
[ Dodano: Pią Cze 26, 2009 20:40 ]
Poszedłem sprawdzić do samochodu i: czarna wtyczka jest z instalacji auta i raczej jest fabrycznie w każdym R75 a biała jest do podłączenia zderzaka z czujnikami
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jeszcze takie pytanie:
Jak mają iść oryginalnie kable
W bagażniku znalazłem w zasadzie na środku jakiś otwór, lecz ciężko mi stwierdzić, czy to właśnie tam powinien iść kabel.
W moim Roverku zamontowana jest zmieniarka i tak mi się wydaje, że sterownik powinien być przykręcony pod zmieniarką.
Jeśli ktoś dysponuje zdjęciem przedstawiającym zamontowany sterownik i prowadzenie kabli to bardzo bym prosił o umieszczenie go na forum.
Biała wtyczka idzie w dół do otworu w podłodze bagażnika poniżej centralki
MG TF 160 srebrny pocisk
bo cztery na przód i cztery na tył. A w R45 były fabrycznie czujniki cofania montowane?
Jak nie masz ściemniającego się lusterka to myślą że warto co nie zmienia faktu że i tak po jakimś czasie będziesz parkował na słuch i nie patrzył na ten wyświetlacz
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 14:11 ]
aha orginalny jest tylko na słuch
MG TF 160 srebrny pocisk
po to żeby mieć czujniki w przednim zderzaku i parktronik z przodu
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 18:28 ]
lusterko fotochromatyczne nie ma tego dynksa na środku na dole tylko czujnik na górze szybki na środku (takie kółeczko) i czujnik od strony szyby (taka jakby dioda)
MG TF 160 srebrny pocisk
no tą dziurą co pisałem tobie wcześniej, zresztą ściągnij Rave tam masz wszystko rozrysowane i ofotografowane
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum