Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:18 Chwalę się reaktywacją R75
Silniczek już postawiony do kupy na nowych tulejach i pierścieniach. Każda tuleja dorabiana pod indywidualny wymiar tłoka. Polerowany wał (decyzja szlifierzy że nie watro szlifować). Głowice po kapitalce. Do tego naprawiony wentylator (drugi bieg mi nie chodził) i mam nadzieje że również zrobiony jeden zawór VIS, który stał.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Ostatnio zmieniony przez Zukowaty Nie Cze 28, 2009 15:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a co tak na prawde zawiodlo? jak dlugo mechanizatorzy walczyli z Twoim R75? No i ile to kosztowalo
Zawiodło wszystko w silniku bo nikt chyba od nowości oleju nie zmienił. Nagar mi go zabił.
Walczyli czystej roboty ok 3-4 dni. Reszta to oczekiwanie na termin ponad miesiąc i czekanie na części ok tygodnia. Koszty to:
800 tuleje cylindrowe, 350 pierścienie, 700 głowice, plus uszczelki, uszczelniacze, płyny itd itp. No i plus robocizna oczywiście. Ogólnie zamknę się trochę powyżej kosztu silników na allegro.
[ Dodano: Nie Cze 28, 2009 13:44 ]
Mombrey napisał/a:
Widac na fotce, ze wszystko mlotkami naprawiane
Nooooo. Młotek to podstawa przecie.
pierwszy raz widzę gołe KV6 i muszę przyznać że kawał silnika Oj, chciałbym się takim bryknąć
To tak jak można się zapytać w ilu się zamknąłeś Bo nie wiem po ile chodzą takie silniki na allergo Pytam się bo silnik V6 a z tego co piszesz to pewnie wyszło dużo taniej niż remont silnika z naszego mastera (2.8 dti). Ponad 6000zł a nawet 5kkm nie zrobił bo się rozlecial (po remoncie )
No mam nadzieje. Podobno bardzo trudno postawić ten silnik właściwie. Pojeździmy zobaczymy. Jak się nie uda to będzie do sprzedania z uszkodzonym silnikiem. Jestem ciekaw jak teraz będzie chodził bo zajeżdżony mnie zadziwiał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum