Wysłany: Pon Cze 29, 2009 17:39 [R400 2000r.] Chcę wymienić głośniki z fabrycznych na nowe.
Chciałbym wymienić głośniki z fabrycznych na nowe. W przodzie jak i w tyle. Mam oryginalne radio Philips'a RC659. Brałbym pod uwagę ewentualny jakiś mały subuferek i wzmacniacz, tak by ładnie wszystko grało i dawało dobry basik
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 17:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:13
Proszę o poradę i pomoc w wybraniu jakiegoś kompletu, jakiejś konkretnej firmy, tak by wszystko z sobą pasowało. Nie orientuję się w cenach tego typu sprzętu. Ale myślę, że takie dobre 800zł można by na ten cel przeznaczyć
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:25
powiem tak,jeśli radio pozostawiasz fabryczne to myśle,że powinny cię zadowolić 16 cm głośniki dwu-,lub trzydrożne,s pokojnie coś znajdziesz,oczywiście z przodu musisz zastosowac dystanse z mdf-u (można zrobić samemu,lub kupić do hondy "angielskiej"-pasują bez problemu)i myślę że spokojnie się w 300 pln zmieścisz,możesz wydać na głośniki 8 stówek ,ale różnicy to ty raczej na tym radiu nie zauważysz.......a jeszcze jaki masz model hb czy sdn ?
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:41
Na panelu nic więcej nie pisze prócz: BQRIII s RDS. Nie chciałbym go wymieniać bo jest w kolorze wnętrza, czyli w kolorze drewnopodobnych plastików. Chyba że można to sprawdzić za pomocą jakiś funkcji w nim...
Podstawa-to zmiana radyjka.Ładujac 800stowek w głosniki nic w zasadzie nie zmienisz.Znajdz najpierw dobre radyjko,a moze okaze sie ze nie potrzebujesz zmieniac oryginalnych głosnikow.Dołozysz mały wzmacniacz i skrzynke ,moze jeszcze z 2 wysokotonowe i bedzie spoko.No chyba ze lubisz mocne uderzenie,mozna isc dalej ale to juz nie ten przedział cenowy.Pamietaj bazą jest radyjko i od tego trzeba zaczac.
Zgodze sie ze wczesniejszym postem ze radyjko to podstawa juz taki alpine albo sony za 600-700 zl robi duza roznice i standardowe glosniki o ile nie sa wydmuchane graja duzo lepiej, i pamietaj ze jak bedziesz wymienial glosniki to wez sobie zaloz odseparowane zebys wysokotonowe mial blizej glowy, roznica kolosalna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum