Remi55, bardzo ładnie, podoba mi się chociaż ja w swym R400 mam oryginalnie, ale jest za, widzę że moje zaczątki robienia TUTKÓW na forum przynosi skutki, apel do wszystkich róbmy takie coś przecież to tylko nam się przyda. Każdy śmiga po necie znajdzie coś ciekawego, może na angielskich forach, zainteresuje się przełoży na PL i zamieści tu u NAS dla innych, przecież to korzyść dla nas wszystkich.
Zaciekawiło mnie to strasznie, aż poszedłem do samochodu obadać, co to za lampka koło kontrolki przeciwmgielnych tylnych (na zdjęciu nie widać).
To jest kontrolka 120 km/h czerwona... Jak widać nieaktywna...
Druga lampka, która jest nieaktywna (nie liczę kontrolki od pasów) to ta przy świecach żarowych... I tu moje zdziwienie, bo nie mogłem dostrzec co to dokładnie jest - wydaje mi się, że to przekreślony dzwonek - dziwne. Może by tam wsadzić kontrolkę od paliwa?
Poza tym w skrzynkach z bezpiecznikami jest puste miejsce z oznaczeniem dystrybutora, na dodatek w skrzynce z przekaźnikami jest to samo.
Trzeba to porozkminiać wszystko, co dziadki z Rovera miały zamiar tam zrobić
jak jest kontrolka a nie działa bo pewnie dziadki od rovera za szybko szampana wypili to może jakoś to zrobić za nich? Jak zdawałem prawko i waliłem grande 120 to zapipkał raz takie ciche krótkie <pip> gdy przekroczyłem 120km/h w sumie denerwujące i jakbym to miał to bym wyłączył ALE... tego w standardzie nie mam w R200 i nic nie stoi na przeszkodzie żeby coś takiego zrobić
[ Dodano: Wto Lip 07, 2009 01:53 ]
co do tej kontrolki z żydem to zrobię sobie takie coś kiedyś jak będę miał chwile... teraz mam inny problem silnik wymieniam i czekam na uszczelki bo oczywiście w moim kochanym miasteczku coś takiego jak uszczelka do rovera to czarna magia... porażka dosłownie...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
A ja mam jedno pytanie, tzn no caly ten układ ok, tylko w ktorym miejscu i jak on jest podłączony do wskaznika paliwa w sensie w jaki sposob układ "wie" że zostalo 10l , czy 5l ?
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Układ mierzy opór tym zielonym kabelkiem i w Roverkach 200 jest to tak zrobione ze akurat ma się 4.3 przy 5l jak zostało w baku a przy 10l 3.9
Co przypadkiem lub nie przypadkiem są standardowe Zener Diody Wiec ten ktos co konstruował wskaźnik do Rovera miał zapewne takie cos w planie zamontować ale jakos fabryka nie montowała
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Remi55, Kiedy będziesz w wawie to zmontujesz mi takie coś za pare piffek
szkoda ze nie miałem tego patentu na zlocie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Gość
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 13:02
Heh.. moje już się robi. Na szczęście mam braciszka po elektroniku w Rzeszowie, tylko niestety teraz siedzi w Wa-wie i pewnie dopiero za miesiąc jakiś przywiezie. Mówił, że to faktycznie 10 minut roboty. Ale ja zero umiejętności w tym temacie
Ja wlasnie tak samo jak kolega jarowozn, zero a chętnie bym nawet już teraz coś takiego zamontował
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Gość
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 13:24
kzrr napisał/a:
Ja wlasnie tak samo jak kolega jarowozn, zero a chętnie bym nawet już teraz coś takiego zamontował
Jakbym wiedział, że ma więcej czasu to na pewno bym poprosił o zrobienie i dla Ciebie. Ale jak nikogo nie znajdziesz to daj znać. Pognębię go jeszcze trochę. No wkońcu brat
No moge zbudować więcej takich, tylko jest taka sprawa jak by np 100osob, co by takie coś chciało to by można to od razu dać do zakładu i by masowo zrobili takie płytki z tym co ma na nich być i by był peny profesjonalizm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum