a dolozenie INTER doda tylko 10KM ..??? myslalem ze nieco wiecej przynajmniej jakies 15-2oKM
To by mój juz musiał nieźle śmigać
No ja u siebie dołożyłem intercooler bo miałem tez tylko 86km, wywaliłem jeszcze kata, ale bez innych wtryskiwaczy oraz elektr. pompie trudno będzie dojsc do tych 106km
Musze sie przejechać na hamownie kiedyś bo sam jestem ciekaw o i to dało Nie bawiłem sie jeszcze z podkręcaniem pompy, bo nie chce tracić na ekonomi spalania. ale wiem ze to tez daje lepsze osiągi ale oraz trochę większe spalanie.
Korci mnie jeszcze kupić filtr powietrza ITG
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 22:41
proponuję chipa ale najlepiej sprzedaj auto i kup SDi a tam można się bawić bez chipa
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
szczerze to wątpię by samo dodanie intercoolera dało 10KM
może i coś da ale na pewno nie 10KM
a tu też ciekawy wątek
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#356909
powiedzmy mamy dwa silniki VW 1,9TD 75KM i 1,9TDI 90KM,różnica w mocy 15KM
z pozoru różnią się tylko tym że 1,9 TDI ma Intercooler lecz to nie on daje 15KM więcej od 1,9TD a m.in. elektronika,inne wtryskiwacze,inne turbo i głowica
jeśli ktoś spodziewa się że dodanie samego Intera spowoduje znaczący i odczuwalny przyrost mocy to jest niestety w błędzie
Tak jak pisalem,
na angielskim forum gdzieś pisal kiedys DonnyDiesel co zrobic zeby miec odpowiednia ilość koni. Max co wyciągnęli z do było cos trochę ponad 150KM z L-series
Dla naszej wersji FSEbola tak jak pisalem:
Zwiększyć dawkę paliwa na pompie
Wywalić kata
Zatkać EGR
Wywalić wnęćże tłumika końcowego
Zamontować filtr powietrza ITG
Inne wtryskiwacze ze większa wydajnością
Zwiększyć ciśnienie doładowania na 1,3bar
I w tedy spokojnie do tych 106km dochodzisz jak nawet nie ciut więcej
Najdroższa rzecz to sa te wtryskiwacze inne, która można kupić w angli ale kosztują majątek
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum