Jak wyłaczyć poduszke powietrzną pasażera. z boku kokpitu jest klapka ( na której jest nalepka przekreslonego dziecka w foteliku) otworzyłem ale jest tam pusto .(dziura tylko) to znaczy że nie mam poduszki ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 09:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak wyłaczyć poduszke powietrzną pasażera. z boku kokpitu jest klapka ( na której jest nalepka przekreslonego dziecka w foteliku) otworzyłem ale jest tam pusto .(dziura tylko) to znaczy że nie mam poduszki ?
Tam jest tylko naklejka ze pisze ze nie wolno wozić dziecka z przodu i tyle. wył się nie da tej poduszki.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
troche skopane bo z tyłu ten fotelik co uzywam ma za malo miejsca. trudno bedzie trzeba zmienić auto bo ciezko sie wpakowac w trójke i pies
Taniej i łatwiej chyba zmienić fotelik Zresztą można wozić dziecko na przednim siedzeniu z włączoną poduszką, tyle że przodem do kierunku jazdy - chyba ze piszesz o nosidełku? Warto jedynie odsunąć wtedy przedni fotel maksymalnie do tyłu. Ja tak robię czasami gdy zabieramy synka na dłuższe trasy (z przodu mniej buja a odziedziczył niestety biedak po tacie skłonności do choroby lokomocyjnej).
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
mam podobny problem. Wiem ze lepiej zeby moj mlody (7 tygodni) jezdzil z tylu ale jak jade z nim sama to wole go miec na oku z przodu. Przodem do kierunku jazdy fotelik sie kiepsko montuje bo jest zaprojektowany do tego zeby mlody jezdzil tylem (mam fotelik-nosidelko maxi cosi model cabrio fix). Nie da sie na serio wylaczyc tej poduszki? Czyli mlody tylko z tylu albo z przodu ale przodem do kierunku jazdy?
Fabrycznie takiej możliwości wyłączenia poduchy nie przewidziano .... jedyny sposób, to wypięcie poduszki i zasymulowanie jej obecności odpowiednio dobranym rezystorem (nie znam wartości) Jeśli sie zdecydujesz na taki krok, to podjedź do kogoś kto ma pojęcie jak działają te układy i wykona to prawidłowo i bezpiecznie. Samo wypięcie poduchy spowoduje wyłączenie całego systemu poduszek i napinaczy.
Jeśli sie zdecydujesz na taki krok, to podjedź do kogoś kto ma pojęcie jak działają te układy i wykona to prawidłowo i bezpiecznie. Samo wypięcie poduchy spowoduje wyłączenie całego systemu poduszek i napinaczy.
Dzieki za info - bylam gotowa sama przy tym dlubac a tak to poszukam jakiegos myslacego elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum