Wysłany: Pią Lip 10, 2009 22:32 [R200 1.4 16V 98r] jaki płyn do chłodnicy?
Witam, mam takiego roverka jak w temacie. Jaki wlać płyn chłodzący, borygo, petrygo czy jeszcze cos innego? Nie chce wlać jakiegoś płynu marketowego bo słyszalem że niektore są żrące i może przytrawić uszczelkę pod głowicą albo rurki gumowe.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 22:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja w swoim Poldoroverze miałem i na początku, zielone Borygo, potem Petrygo a teraz mam różowe Borygo. Żaden z płynów nic silnikowi i chłodnicy nie uczynił, a jeździłem na litrze octu przez miesiąc by go odkamienić i zatarł się trzpień termostatu od rdzy i wyziewów kamienia, ale reszta działa jak trzeba.
Uszczelki w tym silniku i żywy kwas nie przetrawi, gdyż wykonana jest ona z blachy szlachetnej ze stali, co zresztą jest mankamentem tych silników, jeśli chodzi o szczelność połączenia blok-kadłub.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum