Witam,
od niedawna posiadam rover 200 (3-drzwiowy, 1.4, 55KW) z klimatyzacją. Chciałem więc wymienić filtr kabinowy, bo tak mi doradzili w serwisie klimatyzacji. I tu zaczyna się problem. Grzebałem za schowkiem pół dnia i nie znalazłem. Zaprowadziłem autko do mechanika i też nie znalazł. Możliwe, że w ogóle nie ma tego filtru w moim aucie? Dziwi mnie fakt, że u kumpla w roverze 200 (5-drzwiowy) jest ten filtr.
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lip 09, 2009 17:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 15:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc coś musiało być tam kombinowane pod tym schowkiem. Warto w ogóle zawracać sobie głowę tym filtrem żeby go wstawić czy lepiej zostawić bez filtra tak jak teraz jest? Mocno rzutuje to na coś?
Więc coś musiało być tam kombinowane pod tym schowkiem. Warto w ogóle zawracać sobie głowę tym filtrem żeby go wstawić czy lepiej zostawić bez filtra tak jak teraz jest? Mocno rzutuje to na coś?
Ja też nie miałem filtra kabinowego po kupieniu auta, kupiłem i zamontowałem. Sprzedający powiedział że w zimie lepiej wyjąc go żeby auto się szybciej grzało... Rzutuje to na to że np. szybko osadza się brud na tapicerce i jest brak oczyszczania powietrza szczególnie jak masz klimatyzacje...
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 18:36
nie masz filtra bo masz klimatyzacje niefabryczną (DIAVIA), kto ma fabryczna to ma filtr. Jezeli ktos nie ma filtra i klimatyzacji to mam do sprzedania obudowe aby zamontowac sobie takowy filtr.
Ja też nie miałem filtra kabinowego po kupieniu auta, kupiłem i zamontowałem. Sprzedający powiedział że w zimie lepiej wyjąc go żeby auto się szybciej grzało...
Gdyby ktoś go tylko wyjął to by było miejsce na niego, a tam jest wszystko zabudowane i nie ma gdzie go wsadzić. Jest to możliwe, że fabrycznie jest tak zrobione i nie było miejsca na filtr kabinowy?
Gdyby ktoś go tylko wyjął to by było miejsce na niego, a tam jest wszystko zabudowane i nie ma gdzie go wsadzić. Jest to możliwe, że fabrycznie jest tak zrobione i nie było miejsca na filtr kabinowy?
Z jakiego roku jest Twój R
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum