nie działa centralny zamek, alarm wyje w charakterystyczny sposób - nie jest to tradycyjne sygnał/przerwa/sygnał ale jakby to był jakiś kod.
no i na dokładkę nie mogę uruchomić samochodu - kontrolki się zapalają, radio gra, wszystko świeci - jednak gdy chce uruchomić silnik jest absolutna cisza i gaśnie radio.
Akumulator w porządku, odłączyłem go też na 15 minut a po podłączeniu znów to samo.
Ważne - alarm zaczyna wyć gdy są zamknięte - w sensie zatrzaśnięte - drzwi. Wystarczy któreś drzwi otworzyć i alarm przestaje wyć.
Nie posiadam pilota.
Macie jakieś pomysły bo jestem uziemiony....
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a masz kod immobilisera? Może wystarczy odłączyć immo. Do tego potrzebny jest specjalny kod 4 cyfrowy zamieszczony na plakietce w książce serwisowej. Wkłada się kluczyk do zamka drzwi i odpowiednio jak w sejfie kręci się w prawo np 3 w lewo 2 w prawo 6 w lewo 7.
Co miałoby się niby zacząć?
Samochód odebrałem sprawny. A takie posty nic nie wnoszące są bardzo cenne w chwili kiedy się jest pod przysłowiową ścianą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum