Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 22:12 [R25] w środku coś skrzypi..
Witajcie!
Od jakiegos czasu w srodku podczas jazdy na wiekszych i mniejszych dziurach cos z tylu mi skrzypi.. jakby jakis plastik.. wczesniej zamek od klapy sie odkrecil i wystarczylo go przykrecic i byl spokoj.. teraz znowu cos zaczelo skrzypiec, co to moze byc? moze mieliscie tak w swoich autach?
licze na odpowiedz i pomoc
pozdraiwam!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 07:34 Re: [R25] w środku coś skrzypi..
HuMaX napisał/a:
Witajcie!
Od jakiegos czasu w srodku podczas jazdy na wiekszych i mniejszych dziurach cos z tylu mi skrzypi.. jakby jakis plastik.. wczesniej zamek od klapy sie odkrecil i wystarczylo go przykrecic i byl spokoj.. teraz znowu cos zaczelo skrzypiec, co to moze byc? moze mieliscie tak w swoich autach?
licze na odpowiedz i pomoc
pozdraiwam!
W 25 skrzypi wszystko . Proponuję na początek dociągnąć drzwi oraz tylną klapę.
Powinno być lepiej
Ja tak przy okazji jak różne rzeczy odkręcałem w aucie zauważyłem że w tym w porównaniu do innych marek bardzo lekko coś poprzykręcane śruby, nieraz dość duże i istotne. Chyba angielskie śniadanie, jajko na bekonie niewiele energii jednak daje.
Ja tak przy okazji jak różne rzeczy odkręcałem w aucie zauważyłem że w tym w porównaniu do innych marek bardzo lekko coś poprzykręcane śruby, nieraz dość duże i istotne. Chyba angielskie śniadanie, jajko na bekonie niewiele energii jednak daje.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 09:31 Re: [R25] w środku coś skrzypi..
lineumaciel napisał/a:
Powinno być lepiej
Jak dokrecic klape? Tak samo jak drzwi? Jak mzoesz wspomoc jakims zdjeciem ze strzałkami:) Drzwi mi poszły bezproblemowo, ale za klape nie wiem jak sie zbarac...
A co do tematu, najprawdopodobniej drzwi, dokreca sie na "kabłonkach" i jest git a ajk nie to skrzypi niemiłosiernie.
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 09:54 Re: [R25] w środku coś skrzypi..
niuton napisał/a:
lineumaciel napisał/a:
Powinno być lepiej
Jak dokrecic klape? Tak samo jak drzwi? Jak mzoesz wspomoc jakims zdjeciem ze strzałkami:) Drzwi mi poszły bezproblemowo, ale za klape nie wiem jak sie zbarac...
A co do tematu, najprawdopodobniej drzwi, dokreca sie na "kabłonkach" i jest git a ajk nie to skrzypi niemiłosiernie.
W kalpie masz również taki kabłonek należy go przesunąć do dołu
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 12:54
szczerze to tak wąsnie myslałem ale nie byłem pewny czy to do ruszania jest.
Swoja droga mi w 2tce rzonuje cos w kalpie po prawej stronie (patrzac od tyłu) w słupku obok szyby na wysokosci połowy szyby. Jak stukne to cos sie tam niesie. Wkąłdałem tam reke (z trudem i skonczyło sie to okaleczeniami, juz raczka nie taka smukła) i nie ma tam nic przynajmniej do tego miejsca dokad byłem w stanie siegnac, a jedak se rezonuje. Ma tam kos takei tajemnicze dzwonienie?
Wygłsuenie R25 pozostawia naprawde wiee do zyczenia, ale maty na drzwiach i dokrecenie drzwi i tak sprawa cuda.
szczerze to tak wąsnie myslałem ale nie byłem pewny czy to do ruszania jest.
Swoja droga mi w 2tce rzonuje cos w kalpie po prawej stronie (patrzac od tyłu) w słupku obok szyby na wysokosci połowy szyby. Jak stukne to cos sie tam niesie. Wkąłdałem tam reke (z trudem i skonczyło sie to okaleczeniami, juz raczka nie taka smukła) i nie ma tam nic przynajmniej do tego miejsca dokad byłem w stanie siegnac, a jedak se rezonuje. Ma tam kos takei tajemnicze dzwonienie?
Wygłsuenie R25 pozostawia naprawde wiee do zyczenia, ale maty na drzwiach i dokrecenie drzwi i tak sprawa cuda.
W r25 nie jest tak źle, w clio to dopiero masakra jest . Słupek środkowy?, czy przedni od szyby?.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 10:41
gdzies w okolicy tylnej polki, silownikow czasem po prawej stronie z tylu cos tlucze w tym plastiku, mam MG ZR wersje 3 drzwiowa.. Gdzie te kablonki? mozecie zrobic zdjecia?
gdzies w okolicy tylnej polki, silownikow czasem po prawej stronie z tylu cos tlucze w tym plastiku, mam MG ZR wersje 3 drzwiowa.. Gdzie te kablonki? mozecie zrobic zdjecia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum