Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Opadły mi światła przednie soczewkowe i nie reagują na ustawianie ręczne wcześniej same
się ustawiały po przękręceniu kluczyka i zapaleniu. W instrukcji pisze że po wykryciu błędu światła automatycznie ustawiają się w najniższym poziomie. Czy to jest uszkodzenie panelu ustawiania świateł czy inna przyczyna.
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 20:38, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 10:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie mogłeś raczej wymienić na H7 bo są inne gniazda a poza tym xenony zasilane są z przetwornicy i nie będzie na tym działać.
Napisz co z tą klimatyzacją. Odgrzybiałeś klimę?
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 21:44
jak masz soczewki to masz xenony ale w drugim odbłysniku są raczej normalne żarówki i zapewne tak jak piszesz H7
Zukowaty dobrze pyta więc się zastanów czy coś psykałeś w klimę. Ale poza tym xenony muszą mieć czujniki na wahaczach (chyba z jednej ztrony) przednim i tylnym do poziomowania. Być może, że też któryś z nich odmówił posłuszeństwa i światła opadły żeby nie razić...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 67 Skąd: Lublin
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 15:21
Mogło być też tak, bo i tak się dzieje w autach z xenonami i samopoziomowaniem że przy podniesionym na lewarku aucie lub na podnośniku kolumnowym została na jakiś czas zdjęta klema i zgubiły swój punkt zerowy.Tak jakby pamięć się zresetowała i wówczas trzeba podpiąć pod komputer i przeprowadzić tzw. adaptację.Nie wiem jak w roverku ale w audi i volvo często się tak dzieje.Ale wina nmoże leżej jak kolega pisał po stronie czujnika poziomu w którymś wahaczu.
ale mimo wszystko jak opadły to raczej ksenony bo zwykłe chyba nie maja takich bajerów
Jak odpalasz auto to światła Ci się ustawiają. Jeśli walnięty jest moduł to mogą robić co chcą. Nie kłócę się że nie xenon ale kolega hubertus18 mógł by się pojawić w swoim temacie
hubertus18 zobacz czy na reflektorach na tej czarnej części masz napis : xenon technology
Gość
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 09:46
Witam nie oddzywałem się bo mnie nie było.
Do klimy nic psykałem.
Na światłach nic nie pisze xenon tak że myślę że to reflektor soczewkowy z H7.
Dawniej przy zapalaniu się poziomowały teraz jak zaklęte są opuszczone na max i ani drgną.
[ Dodano: Pon Lip 13, 2009 10:49 ]
Światła po liftingu.
W nawiazaniu do problemu ze światłami szukam kogoś najbliżej Rzeszowa gdzie mógłbym podłączyć roverka proszę o jakieś namiary.
Dziękuje wszystkim za informacje dotyczące świateł w moim roverze..
witaj
skontaktuj się z klubowiczem TIGER, ma namiar na komputer do ROverka w rzeszowie cena za podpięcie jakieś 50zł z tego co mówil a w niedziele wpadnij na spota na podpromiu, może cos poradzimy
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
jedyna, trzeba szukać niestety. Rzadko się trafiają. Z tego co gdzieś czytałem na forum to soczewki można łatwo przerobić z RHD na nasze LHD. Polegało to na odwróceniu tej blaszki co przesłania strumień światła. Dla pewności poszukaj jeszcze. Temat był akurat o xenonach ale soczewka to soczewka.
ta strona z instrukcji rozwiązuje problem angielskich i kontynentalnych świateł
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum