witam wszystkich.
moj problem polega na tym, ze na niezbyt rozgrzanym silniku, ale juz nie zimnym-po przejechaniu tak okolo 3km w temp. okolo 20 st C silnik potrafi sie zadlawic, a dokladniej mocno szarpnac, najczesciej jest to przy niskich obrotach. zauwazylem tez, ze obroty sa nierowne na biegu jalowym. gdy auto sie rozgrzeje tak po 10 km, wszystko jest ok.
co to moze byc??
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 23:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie swego czasu (po założeniu gazu) były podobne symptomy. Rzeczy, które były przy tej okazji sprawdzane, a potem wymieniane/naprawiane to:
- głowica, która musiała być szlifowana bo był jakiś drobny przeciek (fabryczny )
- przewody wysokiego napięcia (profilaktycznie)
- świece (jedna nie domagała)
silnik w sumie chodzi rowno.
przewody mam dwuletnie, wiec hcyba nie jest to ten problem, a swiece nowe, dwuelektrodowe.
sam juz nie wiem, co to moze byc. dzieki i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum