witam ja mam u siebie pirelli P6000 215/55/16 i powiem szczerze ze są głośne.być może dlatego że takie szerokie ale i tak chyba niepowinny być głosne ale to czasem denerwujące
Ogólnie ludzie na forach piszą że Pirelli są bardzo głośne ja dziś właśnie założyłem Pirelli P6000 tyle że 195/55/r15 ale jeszcze nie mogę pochwalić się wrażeniami bo jeszcze nigdzie nie jechałem na nich zobaczymy wieczorem.
Mam nadzieje że nie będą szumić bo pogoda do .... a mnie jeszcze głowa boli
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 13:14
Cytat:
witam ja mam u siebie pirelli P6000 215/55/16 i powiem szczerze ze są głośne
gdybyś miał właściwy rozmiar być może by nie szumiało
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
A więc przejechałem 60km na nich nas trasie i powiem jedno!
Szukam sobie nowych opon!!!
Bez jaj poziom hałasu jest tak duży że kilku krotnie zatrzymywałem się żeby sprawdzić czy wszystko jest z nimi ok.
Przy zamkniętych oknach w ogóle nie słysze silnika za to teraz mam jeden wielki szum i powiem szczerze że nawet radio na normalnym poziomie nie zagłusza tego hałasu.
Krótko mówiąc ja szczerze bardzo ale to bardzo żałuje że owe opony wleciały w moje ręce...
Na przyszły miesiąc kupuje Uniroyal RainSport II opony bardzo zachwalane i wcale nie takie drogie
P.S
Szum trakcji opony nie ma nic do jej rozmiaru i jestem tego pewien na 200%
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 20:15
My po zakupie roverka kupiliśmy michelinki, letnie(205) i zimowe(195). Ogólnie powiem, że są bardzo . Jedynie minus, to w zimówkach nieznaczna głośność Teraz z perspektywy czasu powiem, że jeśli miałbym coś zmienić to letnie kupiłbym max. szerokie ( jeśli chodzi o wygląd )
Pozdrawiam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 16:20
Nie, no jakieś rzucającej się w oczy różnicy jak dla mnie nie ma(może troszeczkę ). Na 205-tkach jeżdził porzedni właściciel i takie ja zakupiłem. Na zimę doradzono mi trochę węższe oponki(195).
Mi osobiście podobają się szerokie "laczki" w samochodzie i przy następnej wymianie wstawię chyba 225/55 lub 215/60 jeśli zostanę przy obecnych felgach, 15'- tkach. Tu już różnicę będzie widać....
nie wiem jak w Polsce ale tutaj w dowodzie rejestracyjnym pisza jakie opony mozna montowac do danego auta,i przy felgach "15" moge dac 195/65 lub 205/65 zaden oponiarz mi innej nie zalozy a gdybym to zrobil sam to przegladu bym nie przeszedl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum