Wysłany: Pon Lip 27, 2009 17:58 [214 Si 98r] pukanie w kole
Hej,
jak jade prosto jest wszystko ok, gdy skrencam lub jest łuk zaczynam słyszec puk puk puk w prawym przednim kole, a moze nie tyle słysze co czuje, a moze to i to.
stawiam na przegub, ale pewny nie jestem, przy chamowaniu tez czuc lekkie trzęsienie i pukanie.
oraz grzechotanie w tym kole (chyba) przy dosc konkretnym ruszaniu,
wie ktos co to moze byc?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 17:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem przegłub, jak przy skręcaniu puka, ale nie wiem jak z tym CHamowaniem, spróbuj zahamowac moze bedzie lepiej. Pojedź do mechanika niech sprawdzi u mnie pukała kiedys koncowka drazka kierowniczego, ale te dzwieki sie roznia miedzy soba, bez podnosnika nie bedzie 100% pewnosci co to jest.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Przegub na 100%, u mnie jest tak, że ruszając z pierwszego biegu i mając maksymalnie skręconą kierownicę słyszę łup, łup, łup i również pod nogami chrobotanie, ale wyłącznie na pierwszym biegu i podczas skrętu oraz w momencie gdy jadę powiedzmy 80 km/h i muszę nagle zahamować, to w ostatniej fazie hamowania słychać "pyk" w kole. Póki co na moim da się jeździć jeszcze, nie ma tragedii, ale w najbliższym czasie czeka wymiana.
Przegub na 100%, u mnie jest tak, że ruszając z pierwszego biegu i mając maksymalnie skręconą kierownicę słyszę łup, łup, łup i również pod nogami chrobotanie, ale wyłącznie na pierwszym biegu i podczas skrętu oraz w momencie gdy jadę powiedzmy 80 km/h i muszę nagle zahamować, to w ostatniej fazie hamowania słychać "pyk" w kole.
To samo miałem w NIssanie. Po naprawie ...jak ręką odjął
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
To samo miałem w NIssanie. Po naprawie ...jak ręką odjął
Niestety, jest to strasznie irytujące i denerwujące, no ale jakoś przez miesiąc muszę się pomęczyć, później wymiana jak wrócę z Włoch wraz z wszystkimi paskami w silniku, napinaczami, olejem, to i przy okazji przegub się wymieni na nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum