To zależy jakie cię interesują a wybór jest duży,wiadomo też że R600Ti ma tarcze wentylowane ogólnie jeśli chcesz naprawdę dobre tarcze to rozejrzyj się za producentami tarcz takich jak tutaj npZIMMERMANN TAROX EBC tylko oczywiście może uda ci się kupić taniej ale na jakości a zwłaszcza na bezpieczeństwie się nie oszczędza a dobre heble to podstawa
tak jest skonstruowane koło że nie zdejmiesz tarczy bez wyjęcia łożysk, teoretycznie da się to zrobić ale mało który mechanik to potrafi lub mu się nie chce z tym bawić a przy demontażu łożysko zazwyczaj rozchodzi się na dwie części i już go nie złożysz ,potem jak będziesz kupował graty na biegu to zapłacisz jak za zboże lepiej poszukaj sobie na spokojnie i kup zawczasu skf jest całkiem niezły...(osobiście nie polecam JC według mnie to kibel)
najlepiej poszukaj czegoś na allegro
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
czy łożyska są w każdym kole ? i o co się pytać kupując je
Nie. Są tylko w co drugim. Reszta się kręci na pastę do butów
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać
Pewnie że są w każdym kole. Pytać się powinieneś o cenę a co do marki to tak jak kolega Ci doradził SKF. Niedrogi, łatwo dostępny i całkiem dobry.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
miałem na myśli przednie łożyska ,z tyłu nie trzeba zmieniać łożysk przy wymianie tarcz
ale co do tyłu to jestem pewny na 90% bo nie pamiętam jak się mylę to mnie poprawcie...
miałem na myśli przednie łożyska ,z tyłu nie trzeba zmieniać łożysk przy wymianie tarcz
ale co do tyłu to jestem pewny na 90% bo nie pamiętam jak się mylę to mnie poprawcie...
bzdury z tym wymienianiem łożysk piszecie. Ja osobiście wymieniałem tarcze z przodu i bez problemu to rozebrałem i wszystko jest ok bez zmiany łożysk
Ja osobiście wymieniałem tarcze z przodu i bez problemu to rozebrałem i wszystko jest ok bez zmiany łożysk
Ja także i wielu innych na tym forum.
Zrobione już 50kkm na starych łożyskach i wsio ok.
Trzeba mieć trochę oleju w głowie przy wymianie lub normalnego mechanika.
bzdury z tym wymienianiem łożysk piszecie. Ja osobiście wymieniałem tarcze z przodu i bez problemu to rozebrałem i wszystko jest ok bez zmiany łożysk
wyraźnie napisałem że się da
no oczywiście że się da,było już kilka tutorial'i jak to wykonać trzeba się postarać bo nie jest to arcyproste a przy odrobinie chęci można sobie poradzić samemu
[[/quote] bzdury z tym wymienianiem łożysk piszecie. Ja osobiście wymieniałem tarcze z przodu i bez problemu to rozebrałem i wszystko jest ok bez zmiany łożysk
Witam. Czy znasz może adres posta na którym mógłbym dokładnie znaleźć opis jak zmienić tarcze i klocki na przedniej odi w moim R 600 1998r SDI??
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum