Czy wiecie może dlaczego przy zmianie biegów (automatyczna skrzynia) zwiększają mi sie oborty o 1000-2000 ? Dodam że obroty nie schodzą wogóle, trzeba włożyć nogę pod pedał gazu i go podciągnąć.
Mam tak od moemntu regulacji przepustnicy. (mechanikowi została szmatka w tubie od filtra powietrza, i przy uruchomieniu zatrzymala sie na przepustnicy). Od tamtej pory bylo prawie ok, dzis przyjehalem doregulowac i jest jeszcze inaczej, tak jak opisalem wyzej.
(mechanik chyba jest ograniczony)
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 19:35 ]
Jeszcze dodatkowe pytanie - gdzie i za ile mogę podłączyć roverka do komputera ? (nie wyłącza mi się kontrolka SRS)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 18:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro musisz podciągać pedał, to sprawdź czy linka i cały mechanizm ruchu przepustnicy nie jest gdzieś przyblokowany a pozatym zmień mechanika - najlepiej na mariusza418 skoro jesteś z Wawy. Poznasz go wpadając na spot cotygodniowy na Bemowo
Co do kontrolki SRS .... sprawdź kostki pod siedzeniami przednimi ... w 87% przypadków one są przyczyną świecenia sie kontrolki SRS w R200 Zazwyczaj czyszczenie + lekkie ściśnięcie pomaga. Przed czyszczeniem i rozpinaniem odepnij 15 minut wcześniej akumulator. Po wszystkim pamietaj o ponownej synchronizacji pilotów
już kolejna osoba mi go poleca tak też zrobię, to że tam nie płacę za jego pomyłkę nie znaczy że zrobi to tak jak winno być zrobione.
Linka i sama przepustnica - są chyba wporządku, sam mialem je w ręku, nic nie zawadza, wszystko raczej gładko się wychyla. Sam już nie wiem. Możesz mi podać namiary i adres ?
Odłączałem już akumulator i nic, nadal miga kontrolka. A co z tym podłączaniem do komputera ?
dziękuję za pomoc
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 20:07 ]
Kiedy są takie spotkania ?
Samo odłączenie aku nic nie zmieni, trzeba odłączyć aku, rozpiąć kostki pod siedzeniami, wyczyścić, ścisnąć styki żeby udrożnić przepływ prądu i poskłądać do kupy i wtedy patrzyć czy jest poprawa .... jeśli to nie pomoże, to zostaje jeszcze taśma poduszki w kierownicy do sprawdzenia/wymiany. O tym też było na forum ... poszperaj
Samo odłączenie aku nic nie zmieni, trzeba odłączyć aku, rozpiąć kostki pod siedzeniami, wyczyścić, ścisnąć styki żeby udrożnić przepływ prądu i poskłądać do kupy i wtedy patrzyć czy jest poprawa .... jeśli to nie pomoże, to zostaje jeszcze taśma poduszki w kierownicy do sprawdzenia/wymiany. O tym też było na forum ... poszperaj
Mariusz - Osoba godna rekomendacji : bezbłednie, szybko i solidnie ! Wymiana przepustnicy, regulacja, podłaczenie do komputera, usunięcie błedów - wszystko kilkadziesiąt minut. 10/10 Poleciłem już Mariusza w wielu miejscach !
[ Dodano: Sro Sie 05, 2009 09:27 ]
dziś odstawiam znów do Mariusza - podłączony do komputera nie widzial modulu SRS bodajze...trzeba szperac, oddaje w dobre rece
Mariusz - Osoba godna rekomendacji : bezbłednie, szybko i solidnie ! Wymiana przepustnicy, regulacja, podłaczenie do komputera, usunięcie błedów - wszystko kilkadziesiąt minut. 10/10 Poleciłem już Mariusza w wielu miejscach !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum