Wysłany: Sro Sie 05, 2009 18:44 [R75] Jak ściągnąć boczek drzwi kierowcy ???
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witajcie, skrzypi mi szyba od kierowcy, gdy ją TYLKO zamykam, jak otwieram to nie skrzypi. Chciałbym ściągnąć boczek i popśikać WD40, może coś da, chyba że ktoś miał już też taki przypadek to proszę o poradę. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 21:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 20:28
Nie popełniaj tego błędu! Ja zdjąłem boczek,ale uwierz,nic to nie pomogło.Dostęp do prowadnic jest mocno ograniczony.Zepsułem kilka rzeczy,a wystarczyło napuścić smarem silikonowym prowadnice w ramce okna...i po skrzypieniu.U mnie dodatkowo w gorące dni był problem z zamykaniem szyby-musiałem pomagać ręką.Teraz po silikonie mam spokój.
No dobrze dobrze, le prosze napiszcie jak to dokładnie zrobić z tymi prowadnicami, coś odchylić, rozchylić, w którym miejscu dokładnie przyłożyć słomeczkę...?
601s, kup silikon w sprayu, powinna byc dolaczona rurka do niego ktora sie zaklada na koncowke psikajaca, opuszczasz szybe w dol, wsadzasz rurke w prowadnice jak najglebiej i psiiiiiiiiikasz...wykonujesz to przy obu prowadnicach, po czym przy nadal opuszczonej szybie psikasz prowadnice, ktora jest na wierzchu....sama szyba opuszczana i zamykana rozproawadzi Ci ladnie silikon po calej prowadnicy, ot cala filozofia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum