Wysłany: Wto Sie 11, 2009 15:40 [r25 2.0itd 2000r] problem z silniczkiem wycieraczek
Elow!
Mam ostatnio problem z przednimi wycieraczkami, tj na biegu przerywanym wycieraczki skaczą mi po szybie, czasem zatrzymując się w połowie okna. Czasami z wielkim bulem wrócą na swoje miejsce. Przeszukałem forum oraz techniczne FAQu i znalazłem rozwiązanie jedyne co mnie zastanawia to czy silnik od r200 jest taki sam w r25 a za czym idzie to winowajcą będą wspomniane blaszki?
_________________ pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 15:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
generalnie wszystko jest to samo
a jesli idzie o silniczek wycieraczek to jestem pewien ze zadnych modyfikacji tu nie wprowadzono idz tym tropem co pisza panowie na forum
sam mam ten sam problem ale jakos nie mam czasu sie za to zabrac
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 60 Skąd: Gołańcz / Poznań
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 17:25
Miałem to samo
Jedyne rozwiązanie to naprawa ułamanej blaszki.
Ja dolutowałem kawałeczek blaszki na końcu tej ułamanej, dodatkowo z zagiętą końcówką podobnie jak te oryginalne , i wycieraczki zaczęły chodzić jak nowe .
to sie sa piora bo;
1.wymienielm na nowe
2. jezeli sie je podniesie i tak halasuje wiec to napewno silniczek .. tylko czy wystarczy to przesmarowac czy cos wiecej trzeba robic ?
Rozebrałem ten silniczek i poprawiłem blaszki. Wycieraczki działają aż miło. Więc sposób opisany w FAQ do r200 ma również odniesienie do r25.
[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 09:57 ]
yagher napisał/a:
to sie sa piora bo;
1.wymienielm na nowe
2. jezeli sie je podniesie i tak halasuje wiec to napewno silniczek .. tylko czy wystarczy to przesmarowac czy cos wiecej trzeba robic ?
Konstrukcja silniczka jest prosta jak cep i w samym silniczku zbytnio nie ma co smarować(jest tam dość smaru). Silniczek ma to do siebie że dość głośno chodzi. Najwięcej hałasu robią cięgła które idą od silniczka do ramion wycieraczek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum