Wysłany: Sro Sie 12, 2009 09:13 [R45 2,0 iDT 2001 r.] zarzygany silnik
Witam,
niebawem muszę wymienić olej silnikowy i tak przy okazji pomyślałem, że powinienem coś zrobić z wyciekami oleju, które niestety u mnie występują. Największym problemem jest lokalizacja wycieków. Może macie jakieś pomysły skąd na silniku olej - dodam, że nie mam znaczących ubytków oleju, ale silnik jest cały zapaprany.
Na bank cieknie mi spod pokrywy zaworów i myślę, że uszczelka miski olejowej też cieknie ale nie bardzo wiem jak się do tego dobrać. Przewody powietrza też mam obryzgane.
Będę wdzięczny za każdą pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 09:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie ci cieknie spod klawiatury. tak jak kolega pisał sprawdź też czy koło miski nie masz wycieku oraz czy filtr oleju jest dobrze dokręcony (przy wymianie też zwróć na to uwagę, jak będziesz nowy zakręcał, to nasmaruj jego uszczelkę świeżym olejem). Sprawdź sobie też przewody od pompy wspomagania.
uszczelkę zawsze smaruję.
Posprawdzam wszystko i zobaczymy.
Czy z wymianą uszczelki pokrywy zaworów są jakieś problemy? Na coś się muszę szczególnego przygotować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum