Wysłany: Sro Sie 12, 2009 21:41 [R75] Problem ze światłami
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam...jadąc dziś na nockę przy odpalaniu silnika same zapaliły mi się światła bez przekręcania włącznika świateł...próbowałem je zgasić ale mogłem sobie tylko pomarzyć...nie reagowały na włącznik w ogóle....później w drodze przełączyłem na ,,długie" lecz kontrolka zaświeciła się po jakimś czasie...i świeci do tej pory bez względu czy długie mam włączone czy nie...a nawet przy zgaszonym silniku kiontrolka pali się nadal...ktoś ma jakiś pomysł??
i żeby nie rozpoczynać drugiego tematu....spece mówili mi że mój czujnik temp. parownika pokazuje -27 stopni i przez to klima mi nie działa...czy to prawda i jakie są koszty wymiant tego czujnika??? proszę o rady...pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 22:56, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 21:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spece mówili mi że mój czujnik temp. parownika pokazuje -27
a skąd oni się tego dowiedzieli? czy może na zegarach masz temp -27 stopni? bo jak masz 27 stopni na zegarach to poszukaj usterki czujnika temperatury pod zderzakiem.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko...dostałem od nich wydruk na którym pisze...cytuję
Diagnoza sterowników Rover Ukł.ster.siln. MEMS 3 Wartosci rzeczywiste
Klimatyzacja - wymagania
Klimatyzacja - zapotrzebowanie WYŁ
Temperatura parownika klimatyzacji
-29.7 stopnia C
pomyliłem się,że -27(ale to nic nie zmienia)
Na zegarach wskazuje mi temp. prawidłową....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum