dziś majstrowałem przy takiej złączce pod moim siedzeniem i po przejechaniu 15km (droga do domu) nie zapaliło się. dziś jeszcze powinienem zrobić kilka km jak nie to jutro czeka mnie 100 km więc dam znać co i jak może to nie ta taśma pod kierownicą
a przy tym awaryjnym hamowaniu to aż mi kierownica spadła haha nie wiem czemu i dostałem zawał serca awaryjne hamowanie kierownica łup i kątem oka widze SRS sie pali - 1 mysl - wybuchnie ahahahha to krzycze do laski kryj sie !
Ciufcia, a to czy nie powinien sie skasować przy ponownym uruchomieniu silnika?
defacto sie kasuje ale pozniej znów sie zapala zauważyłem, że zapala się raczej przy hamowaniu niż na wertepach.
jak jade delikatnie i spokojnie płynnie i ekonomicznie to kontrolka sie nie zapalila wczoraj przez 30 km a jak tylko lekko pocisnałem przyhamowałem itp od razu kontrolka w ruch.
Ciufcia teoretycznie moze dobrze mówisz, że że za każdym razem jak mocniej przyhamuje coś jest nie tak z napinaczem i wyskakuje błąd?
Jak pojade bez pasów i przyhamuje a nie wyskoczy to znaczy ze wina leży po stronie pasów ? czy wyskoczy kontrolka i tak ?
[ Dodano: Pią Sie 07, 2009 10:38 ]
Brt napisał/a:
Nawet jak nie masz poduchy pasażera to napinacz przy fotelu jest wiec sprawdzasz kostki pod jednym i drugim fotelem
mam rozumieć że sprawdzenie napinacza ma polegać na sprawdzeniu tych kostek tia? : D
Po odpaleniu auta gaśnie, ale gdy przejadę kawałek to się zapala i stale świeci. Próbowałem już czyścić kostkę, myślałem, że pomogło bo na jeden dzień było dobrze ale problem powrócił. Gdzie mam jeszcze szukać przyczyny?
no u mnie problem zniknal i teraz jak jade powyzej 60 to z okolic kierownicy / maski po stronie kierowcy cos mi strzyka/zgrzypi nie wiem czy to jakies iskierki ze zlego styku czy jakis plastik sie poluzował ale poki co nie swieci sie : D samo sie naprawiło a wlasciwie to wyczyscilem pod fotelem butelki puszki itp : D
ja swoją rozbierałem i szczerze mówiąc nie zauważyłem żeby była walnięta a jednak była,nic tam nie można zobaczyć co by świadczyło o tym że jest uszkodzona
wymieniłem tak na pałę a koszt i tak nie duży a pomogło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum