Wysłany: Nie Sie 16, 2009 13:37 [R620] Alternator - elektryk Kraków
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Mechanik, u którego aktualnie serwisuję swojego Roverka sygnalizuje mi, że bardzo grzeje się alternator i po odebraniu auta powinienem udać się z nim do elektryka.
Wszystko zaczęło się od dziwnego zachowania kontrolki akumulatora - przy wyłączonym silniku świeciła się, po przekręceniu kluczyka "do połowy" gasła (odwrotnie niż powinno być). Podczas kolejnej nocy rozładował się całkowicie akumulator.
Proszę o polecenie dobrego elektryka w Krakowie oraz ewentualne sugestie - może jest inna przyczyna niż alternator. Kontrolka aku zaczęła się dziwnie zachowywać po tym, jak dolałem płynu do układu wysprzęglania i próbowałem go odpowietrzyć (dokładnie - było OK, dolałem płynu, zamknąłem maskę i już nie było OK) - być może mogłem coś poruszyć przez przypadek podczas tych czynności.
Z góry dzięki za pomoc. Na tym forum zawsze udaje się uzyskać przydatne informacje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 00:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 13:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum