Wysłany: Pon Sie 17, 2009 22:34 [400 2.0 Di 1998r] Zdjęty immo = PROBLEM
Cześć wszystkim. Miałem dość dużego pecha ponieważ wpadły mi do oceany kluczyki od mojego roverka gdy wędkowałem a miałem tylko jednego pilota Nie mogłem odpalić samochodu więc wyjąłem komputer i zaniosłem do szpeca w celu "wymontowania immo" Dzisiaj go odebrałem podłączyłem i próbowałem go odpalić ale nie stety nie kręci rozrusznik Pompa pracuje, tzn. włącza się Szpec powiedział, że muszę na przekaźniku do rozrusznika zrobić mase i będzie wszystko okey ale nie stety jestem zielony i nie wiem gdzie się znajduje ten przekaźnik! Proszę pomóżcie
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 22:40
Chyba najpewniej i najprościej podjechać do kogoś kto ma testbooka i zaprogramować nowe (używane) piloty. Wycięcie IMMO przez elektryka chyba jeszcze nigdy nie skończyło się dobrze.
mam podobny problem ale po informacjach od mariusza418 wymontowałem moduł centralki i alarmu i wysyłam jutro razem z nowym pilotem do zaprogramowania,co do kombinacji ze spięciem immo ktoś to na forum poruszał tylko w tej chwili nie mogę tego znaleźć,mnie się niestety nie udało dojść co i jak zewrzeć żeby grało jak ci się uda to daj znać wiedza na pewno się przyda
pozdro
wydaje mi się że chodzi o ten zielony przekaźnik pod modułem ale wahacza urwać sobie nie dam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum