Czy ktoś wymieniał może ostatnio sworzeń wahacza górnego? Są dostępne sworznie na allegro, ale w serwisie powiedzieli mi, że nie bardzo pasują, sami też nie mają i ponoć ciężko jest dostać. Chodzi mi o diesela, bo tutaj pewnie tez jest różnica z benzyniakiem.
Gdzie można to dostać i jak odróżnić od tych niepasujących?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 15:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 16:27
Wymieniałem w maju, nie polecam tych tanich (mój 78,-), na jesień kupię w http://www.tomateam.pl/
Nie męcz się z wymianą sworznia, szkoda czasu i nerwów i pamiętaj że jeszcze na tulejach mogą być luzy.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 20:52
BetJar napisał/a:
Wymieniałem w maju, nie polecam tych tanich (mój 78,-), na jesień kupię w http://www.tomateam.pl/
Nie męcz się z wymianą sworznia, szkoda czasu i nerwów i pamiętaj że jeszcze na tulejach mogą być luzy.
Czyli tez wymieniałeś cały wahacz??
Tylko dobrej firmy wahacz to ok 200 zł, w innych pewnie zaraz wybiją się tuleje (chyba, że Szosownik trafił jakieś dobre - napisz jakiej firmy) i za chwilę znowu wymiana. Więc wolałbym zostawić swój dobry i tylko sworzeń wymienić. Zresztą tak mi doradzał "fachowiec", tylko że faktycznie jest problem z dostępem... ale powiedział, że może coś się dobierze.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 05:50
MSaigon napisał/a:
Czyli tez wymieniałeś cały wahacz??
Tak. Problem wystąpił na ustawieniu geometrii, po dokonaniu pomiaru starego i nowego wahacz była różnica w wymiarze 1.2 mm co dało odchylenie kąta koła o 4.8 mm. Mechanik ustawiał, kazał się przejechać, ustawiał i jeszcze raz..., trwało to prawie 3 h. Na razie ma być ok ale kazał wymienić jak kasa pozwoli.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Tak. Problem wystąpił na ustawieniu geometrii, po dokonaniu pomiaru starego i nowego wahacz była różnica w wymiarze 1.2 mm co dało odchylenie kąta koła o 4.8 mm. Mechanik ustawiał, kazał się przejechać, ustawiał i jeszcze raz..., trwało to prawie 3 h. Na razie ma być ok ale kazał wymienić jak kasa pozwoli.
ja nie miałem problemu z geometrią a też ustawiałem i tak wyszło że po wymianie wahaczy
muszę zobaczyć na fakturze pełną nazwę bo nie pamiętam ale jest to niemiecki zamiennik coś na D,gwarancję mam na rok bodajże
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 13:51
harinezumi napisał/a:
MSaigon napisał/a:
ponoć ciężko jest dostać.
Nie ma z tym problemu , za Teknorot zapłaciłem ok 40 zł.
Na Allegro są całe wahacze za ok 70 - 80 zł ale ich jakości jeszcze nie testowałem.
Hmmm, i pasował? Albo sobie ze mnie jaja w serwisie robią, albo sami nie mają dostępu do części. Też widziałem właśnie na allegro ale "ponoć" nie pasuje....
Zdaje się, że masz podobny model i rocznik, pamiętasz od którego sprzedawcy na allegro brałeś?
Wymieniałem niedawno i górne dolne sworznie. Dolne sa produkowane przez SKF, a górne produkuje TEKNOROT. Co do cen to dokładnie nie pamietam, ale cos kolo 30 górne i koło 60 dolne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum