Wysłany: Nie Sie 23, 2009 20:15 [R75] Olej w wodzie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam. Dokladnie miesiac temu mialem wymieniona uszczelke z pod glowicy- dostal sie olej do wody. Przejechalem juz okolo 2000km i czyscilem juz 4 razy silnik tzn. plukalem go woda -zalalem go i gdy byl cieply cala wode spuscilem i zalalem czysta woda. Mija miesiac,a dalej zbiera sie majonez w naczynku wyrownawczym. Czy dzieje sie cos nie tak z uszczelka?
_________________ bakan
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 22:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sa dwie mozliwosci.....albo nie oczyscil sie jeszcze dostatecznie uklad albo skopana robota z uszczelka.
Sa to sladowe ilosci oleju w zbiorniczku,ale jes i musze go co jakis czas czyscic. Przed wymiana uszczelki bylo sporo tego oleju w wodzie.A silnik sam czyscilem tak jak juz pisalem 4 razy zmienialem wode.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 19:38
Mam te 1,8 i na korku zbiorniczka zbiera sie taka brazowa masc grubosci okolo 2 mm po przejechaniu okolo 500 km .lecz na razie nie panikuje -poniewaz nic wiecej sie nie dzieje
Mam te 1,8 i na korku zbiorniczka zbiera sie taka brazowa masc grubosci okolo 2 mm po przejechaniu okolo 500 km .lecz na razie nie panikuje -poniewaz nic wiecej sie nie dzieje
muwisz ,ze nic sie nie dzieje? tak na zdrowy rozum to nie powinno byz zadnego osadu ---- czyli cos zaczyna sie dziac. ja bede zly jak bede musial robic jeszcze raz uszczelke. Poczekam jeszcze,az wypucze go kilka razy chodzi mi o uklad chlodzenia kupie jakies srodki do czyszczenia. Jak to nie pomoze to wiadoma co jest grane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum