a wiec mała historia Zawsze jak z kimś jadę co mojego auta nie zna, to zawsze jak się w nocy jedzie, szukają guzików do otwierania szyb Wiec jak dla nas użytkowników na wyczucie wiemy gdzie sie otwiera, dlatego postanowiłem zrobić oświetlenie żeby było widać gdzie sa guziki dla pasażera obok
Przy każdym guziku została malutka dziurka wywiercona i jedna SMD dioda z wspólnym rezystorem wklejona została pod panel:ok: Od podświetlenia zapalniczki podciągnąłem PLUS, a od karoseria poszedł kabelek minus i podświetlenie działa jak ta lala Aha, najlepiej kupić takie SMD z kabelkami żeby nie trzeba było się męczyć z lutowaniem bo małe to jest jak cholera
Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć w nocy bo mi aparat ostrości nie potrafi złapać, ale świeci to wszystko tak delikatnie ze jest tak jak sobie to wyobrażałem
Pozdrawiam i zachęcam do montażu
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 22:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozmawiałem już o tym z Remi55 na PW, ale napisze i tutaj, gdyby taki laik jak ja chciałby sobie zrobić coś takiego w swoim R
Zapytałem Remiego czy te diody będą dobre :
http://www.allegro.pl/ite...03_zielona.html
Powiedział,że tak
zapytałem również jakiego rezystora On użył, napisał że takiego: 680ohm
Masz odwrotnie włożone gniazdo do diagnostyki. Wtyk powinien być skierowany w stronę pedału gazu. Diody bardzo fajne, chyba u siebie też takie wmontuję, gratuluję pomysłu.
Remi55, tak oczywiście o Ogólnopolski, w takim razie nie będziesz miał nic przeciw jeśli poproszę Cię o zamontowanie tych kilku świetnych bajerów Twojego autorstwa, a których mi własnie brakuje
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum