No i nadszedł dzień końca szczotek w silniku wentylatora
Sie silnik zwiesil i lipa.
na sobote bede chyba walczyl z wymianą szczotek tylko podpowiedzcie czy wymieniac odrazu wszystkie 4 ( bo domniemam ze jest ich tyle, 3 "biegowe" i jedna masowa) czy wystarczy tylko masową wymienić?
I pytanie kolejne, ile w Irmocie kosztuja te szczotki, bo dzisiaj probowalem sie tam dodzwonic ale nikt nie odbieral
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 40 Skąd: Wyszków
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 20:57
wiatrak jest 3 biegowy, jeśli się włącza klimę to musi chodzić na wolnych obrotach, ja też mam podobny problem, jeden rozebrałem i okazało się że szczotka minusowa jest wyjechana kupiłem prawie na wzór w motoryzacyjnym ,podszlifowałem i przy składaniu silnika zabezpieczałem te ząbki młoteczkiem i mi odskoczył magnes od stojana wiec proszę uważać tu dodaje link na naprawę http://www.roverki.pl/ind...hodzie-rover-75
_________________ lipa0210 Roverek 2.0cdt,2000r.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lip 20, 2010 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 54 Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 12:17
zajcev napisał/a:
pytanie kolejne, ile w Irmocie kosztuja te szczotki
ja płaciłem za 4 szczotki z przesyłką 27 zł, tyle że 18 zł za przesyłkę, szczotki kosztują 1,96 + vat.
W katalogu firmy Irmot szczotki do R75 do wentylatora oznaczone są jako 603a/0
Posiadam 2 nowe szczotki, które nie są mi potrzebne więc jeśli byś chciał pisz na priv.
Artur, dzieki za info o ilosci szczotek i checi odsprzedania 2ch, ale rano dzisiaj o 8 godzinie zamowilem w Irmocie komplecik, jutro ma mi poczta przesyłke dostarczyc.
Tak czy inaczej raz jeszcze dzieki
pozdr
[ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 22:26 ]
no
to wiatrak zrobiony, w sobote, jakies 3 godzinki dłubania, wymienione wszystkie 4 szczoteczki, koszt: 27 pln'ów + 2 piwa, 2 podwawelskie, troche chleba, ketchup i szpargały do grila.
zerknijcie poniżej jak wyglądała szczotka masowa w silniku wiatraka
szczoteczka masowa
po skończonej robocie, ale zanim jeszcze cały przód poskładałem, klucz w stacyjkę, zapłon, odpalenie silnika, klima na 17 stopni, staje przed autem i co widze?? pieknie kręcący się wiatraczek
za wszystko inne zapłacę kartą MasterCard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum