Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 09:52 [R45] Wygląd auta na feldzie
Witam.
Mam prośbę do osób posiadających R45 o pokazanie zdjęć aut z takimi felgami:
Chciałbym zobaczyć jak one wyglądają na aucie z każdej strony itd., bo generalnie bez auta nie są atrakcyjne, ale może na aucie prezentują się lepiej...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 09:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moim zdaniem, na R45 nie będą dobrze wygladać ... świetnie pasują do R200.. ale to moje zdanie ... niestety fotek nie posiadam i raczej cieżko będzie znaleźć kogoś z tymi felgami w R45 możesz spróbować na kompie wizualizacje zrobić
Ktoś na forum ma te felgi na 400 w sedanie i imo wygląda bardzo kiepsko. Tak jak Brt napisał fela wygląda ładnie tylko na 200 RF, na XW też wygląda tragicznie do 45 szukał bym jakiś 16" np od MG może trochę oklepane ale będzie jakoś sensownie wyglądało no i są w standardowym dla R rozmiarze 6,5J ET45
Ooo i Markzo wkleił zdjęcie z przodu już nie bardzo to wygląda, a z tyłu przy sporej dupie sedana jeszcze gorzej....
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 13:14
Tak, tylko z drugiej strony 16" to automatycznie są droższe, droższe są też opony i zwiększa się spalanie Mam 15" fabryczne, ale bardzo brzydkie i je biorę na zimę i się zastanawiam co by tu sobie na sezon letni wymyśleć. Żeby nie dobierać pierścieni centrujących itd. to chcę fabryczne, ale nie widzę zbytnio ciekawego wzoru w małych pieniądzach
Ostatnio zmieniony przez PopaY Pią Sie 28, 2009 13:16, w całości zmieniany 1 raz
no to zostań przy 15, poszukaj wzoru który Ci odpowiada i z głowy mi się zdaje, że 16' takie dorgie nie są...spokojnie można wyrwac w dobrej kasie tylko trzeba szuuukać a co do spalania....mi przy 17' prawie nie wzrosło (bardzo delikatna różnia)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 14:59
Spalanie wzrośnie, ile by to nie było, ale wzrośnie. Zastanawiam się cały czas, ale jak sobie pomyślę, że muszę jeździć po radomskich ulicach to aż się chce zakładać 13" z baaardzo wysokim profilem Żart oczywiście z tymi 13", ale fakt, ulice u nas są fatalne i wolałbym nie jeździć na niskim profilu opony więc raczej się zdecyduję na 15". Trzeba mi tylko poszukać ładnych i niedrogich
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 15:58
Nie widzę różnicy, przynajmniej w wielkości, ale to może być spowodowane tym, że auta są inaczej ustawione i zdjęcia nie są najlepszej jakości Tak czy inaczej patrząc na felgi 16" na alledrogo to i tak nic ciekawego nie ma, natomiast w 15" miałbym do wyboru 2 modele:
PopaY, co do spalania jakoś nie widzę żadnej różnicy a nie mam 1.6 tylko 1,4 16v 103KM i jakoś wszystko ładnie wygląda i na dodatek jedzie. Także takie myślenie nie ma najmniejszego sensu, generalnie przed kupnem felg też się obawiałem 16" i stawiałem na oryginalne 15", no ale jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, i mówię Ci że nie ma takiej siły abym w okresie letnim śmigał na jakiś 15", po prostu nie ma opcji. Dla pocieszenia mam 195/45 R16" i jest na prawdę spoko, jeżeli nie wiem jakim cudem, miało bi ci zwrotność zużycie o 0,5 litra na 100 to co to jest!!!!!!! Po za tym śmigasz dieslem, to tak na zdrowy rozsądek nie musisz tankować pod dystrybutorem, tylko w domu, pod blokiem.... itd....
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 19:29
camaro17, zgoda, wiadomo, że na większych felgach auto wygląda lepiej, ale wygląd to nie wszystko Najwidoczniej nie miałeś okazji jeździć po Radomiu W Peugeocie 306 (czyli dużo mniejszym aucie) założyłem sobie 15" z niskim profilem opon (15" dla tego auta to było sporo) i niestety jazda po mieście była udręką Dlatego dmucham na zimno. Chyba się z tym udam na zimowy sen i obudzę się w marcu. Tymczasem na aktualne alumy (ten wzór, moim zdaniem brzydki, http://roverki.pl/modules...9&orderby=dateD) pójdą opony zimowe i na nich zostaną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum