Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 14:58 [R25 2.0 iTD] Olej w kolektorze dolotowym
Witam. Mam takie pytanie czy w naszych silnikach iTD narmalne jest że w układzie dolotowym jest olej? Ostatnio zrobiłem sobie czyszczenie przewodów dolotowych i stwierdziłem, że wszędzie mam olej począwszy od turbiny a skończywszy na ostatnim wężu wchodzącym już do kolektora dolotowego.
Zaczynam się zastanawiać czy regeneracja turbiny została zrobiona prawidłowo bo na wirniku jest (moim zdaniem) duży luz. Tak mi się wydaje że może to być nawet 2mm.
Od regeneracji przejechałem ok 10tyś km i przez ten czas dolałem ok litra oleju.
Czy ktoś w tej kwestii może coś poradzić?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 22:57
Raptile napisał/a:
PS.2 Czemu nie wymieniłeś oleju po 10 tysiącach ?
Bo w tak zwanym "międzyczasie" była awaria turbiny i wymiana oleju, także olej i filtry będę zmieniać za ok 1500km przy 150-ciu tysiącach
wacek: a to że turbina może być źle zregenerowana to ja ci pisałem po moich spostrzeżeniach
Pytanie moje wciąż aktualne, czy to normalne że w układzie dolotowym jest olej prawdopodobnie właśnie od turbiny? W jednym z serwisów od turbin usłyszałem, że w zależności od silnika luzy na wałku mogą być różne...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum