Wysłany: Wto Mar 27, 2007 13:17 [R45 iDT] Sprzęgło. Pedał bierze przy podłodze...
--
// Wysłane przez bramkę WWW na http://www.roverki.pl
witam może ktoś miał problem z tym wymieniłem nówke sprzęgło i pedał bieże
przy samej podłodze mechanik mówi mi że padła pompka lub wysprzęglik ze
względu na cenę pompki 1.000 zł i wysprzęglika 4.000zł dałem se spokuj
czy mogli mi coś pogiąć podczas wymiany bo było coś zapieczone w tuleii
że musieli rozruszać ryrą.
pozdro,szczęśliwy posiadacz 45
Ostatnio zmieniony przez Admin Nie Kwi 01, 2007 22:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piter34 Gość
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 12:21 Re: sprzęgło w 45 idt
Czesc Moze juz nie masz 45 ale jesli to przeczytasz odpisz mi jak zakonczyla sie historia ze sprzeglem w Twoim aucie Mam to samo i wlasnie przymierzam sie do wymiany sprzegla a moze nie tedy droga
Ja mialem podobny problem przy swoim aucie R-streetwise 2.0 itd przerobka z Anglika. zalozylem nowa linke i lipa ,praktycznie nie bylo sprzegla , okazalo sie ze trzeba dynamicznie szarpnac za linke poniewaz ma ona w sobie samo regulator
dokladnie tak tam nie ma linki tylko jest hydrauliczne sprzeglo ja mialem tak ze biegi mi zacinalo ale to wina poprzedniego wlasciciela co nie sprawdzal poziomu plynu sprxzegla w cylinderku
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..
Miałem też takie same objawy.
Okazało się, że z wysprzęglika wypłynął płyn. zbiorniczek na płyn u mnie ( rocznik 2002) jest umieszczony pod skrzynką z bezpiecznikami w komorze silnika. odkręciłem skrzynkę (3 śruby) lekko odsunąłem i dolałem płynu hamulcowego do zbiorniczka. ponieważ nie ma odpowietrznika wysprzęglika sprzęgło zaczyna wracać powoli aż się sam odpowietrzy - co jednak troszkę trwa. Ale po tej operacji już można było jeździć.
Teraz cyklicznie co jakiś czas sprawdzam i dolewam. czasami co kilka miesięcy.
Pozdrawiam Krzysztof
dzieki szosownik ale niestety nic nie dalo to jaki tam jest bo jest go pelno i bedzie mnie to kosztowac wiecej bo musze wymienic sprzeglo ...
tylko teraz mam do was pytanie .. jakiej firmy sprzeglo ?
-valeo - cena 720 zl
-luka cena okolo 800
-national cena 470
-MecARm cena 500
mozecie sie wypowiedziec cos na ten temat ? nie wiem czy kupowac drrozsza czy moze jakis tanszy zamiennik ale tez nie chcialbym zeby se zepsula po 2misiacach ..
a slyszal ktos moze cos o tej firmie MecArm ? bo nie chce wpadac az w takie duze koszta bo brak kasy .. roverkiem 45 tez nie zamierzam dlugo jezdzic (do roku czasu) bo planuje kupic w przyszlosci 75 .. glowa mnie boli od tego przemyslania juz
bo przecieka ... do wymiany po prostu i bardzo prawdopodobne, że to jest przyczyną niskiego sprzęgła Sprawdź płyn w zbiorniczku układu wysprzęglania, żeby CI się nie zapowietrzył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum