Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 18:31 [R 400 95rocznik] Silnik źle pracuje, mega problem z gazem.
Witam!!!!
Zacznę od tego ,że jakiś czas temu zaczął mi strzelać gaz na w większości raczej na zimnym silniku zawsze jak strzelał gasł , i wypadał mikser. Wczoraj brejdak pojechał do LBN i mówił ,że strasznie mu strzelał. Dziś poszedłem do auta i go odpaliłem, po odpaleniu chodził raczej jak traktor tak jak by podskakiwał delikatnie(chyba nie pali na jednym z cylindrów) , zajrzałem do przewodów i jak jednego z nich dotknąłem kopał mnie prąd i pojawiała się iskra i teraz pytanie, czy mogła zepsuć się kopułka ? i dlatego tak strzelał ? i jak usunąc tą usterkę z góry dziękuje za informację.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 18:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 08:38
po objawach warto wymienić przewody zapłonowe, ewentualnie kopułke i palec rozdzielacza, a nie zaszkodzi również świece - jak zacznie poprawnie palić na wszystkie cylindry dobrze było by jeszcze podjechać do gaziarza i ponownie ustawić instalację LPG
pzdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sprawa wygląda następująco wymieniłem kopułkę i palec rozdzielacza, poszedłem na regulację gazu i przez kilka dni samochód chodził normalnie. Teraz na gazie przy małych prędkościach strzela bardzo często, nawet zaczął strzelać już przy około 60 km/h.
Wczoraj musiałem pojechać do LBN więc pojechałem na benzynie teoretycznie na benzynie powinien chodzić lepiej , ale chodzi jak muł i trochę szarpie, nie ma siły iść pod leciutkie wzniesienie.
Jak myślicie czy to może być wina kabli WN?? Kable mają rok i są frimy Boscha.
wymieniac. Bosche sie sypia jak...nie wiem co. Koledzy kupowali bosche i po tygodniu bylo gorzej niz na starych oryginalach. Zainwestuj w NGK. 120 zl i z glowy
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 12:24
Kable NGK i świece. Ja polecam NGK V-line. Normalna cena i nawet się sprawują.
Świece musasz Też vymienić. Jak zmienisz kable, a świece zostawisz, to kable szybko może Ci przebić.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum