Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 21:56
słupek nie ma kluczowego znaczenia - do wyboru na którą strone chcesz wyciągnąć kabelki od lampki - czy kierowcy czy pasażera (jak komu wygodnie do dalszej zabawy z kabelkologią)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 21:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to coś czuję, że dzisiaj ułożę sobie plan działania i zrobie liste zakupów.
Wczoraj widziałem jakąś Alfe z oświetleniem na drzwiach. Były dwie lampki: biała i pomarańczowa - pewnie ma oświetlać i przy okazji sygnalizować otwarte drzwi. Jednak mi się wydaję, że dobrze byłoby zrobić tą białą na dolnej (poziomej) części boczka, gdzieś w 3/4 odległości od zawiasów, tak żeby oświetlała dolną część przy aucie.
Chlopaki ale ględzicie i nic konkretnego nie mowicie
1. By jakiekolwiek podswietlenie czy nog czy bagaznika czy popielniczki czy czego tam chcecie moblo pracowac tak samo jak lampka podsufitki musza byc przewody poprowadzone od tej lampki po dachu slupki itd.
Dalej Co do sciemniania to jak otworzysz auto to sie odrazu zapala lampka, jak zamkniesz drzwi to sie sciemnia. Bynajmniej tak jest w R400 i mysle, ze w 200,25,45. Jak ktos ma inaczej niech sie bawi w modul sciemniajacy. Fabryczny jest o tyle lepszy, ze gdy swiatlo sie pali i przekrecicsz kluczyk do pozycji I to od razu lampka przygasa. Madre rozwiazanie, modul tego by nie zrobil.
2. Oswietlenie w alfie jest w wielu innych autach tez, mnie jednakzaintrygowalo swiatelko oswitlajace to co mamy pod nogami przy wysiadaniu umijescowione w lusterku! W jakims fordzie to widzialem. Juz kombinowalem czy nie wyjac luster z lusterek i pobawic sie dodatkowa instalacja elektryczna i jakies sensowne lampki tam umiescic...Mozna tez w boczku to zrobic jak te alfy maja, a rowniez w dolnej czesci drzwi przewiercic blache i tam umiescic swiatlo oswietlajace jezdnie:)
POzdrawiam
Nie no, oczywiście, że mam
Tylko wczesniej nie wiedziałem, że można pociągnąć z lampki kabiny bez problemu i kombinowałem co tu zrobić, żeby swoje własne oświetlenie tak zrobić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum