Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 18:01 [R620] Poszarpuje i gaśnie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam rover 620.95r 2.0 sdi poszarpuje przy ok 2 tys , obrotów oraz czasami gasnie na sprzegle lub na wolnych obrotach --filtry wymienione na kompie wszystko ok. prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 00:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 18:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...miałem te same objawy co Ty, jeździłem po mechanikach i każdy wymyślał coś nowego a to turbo albo przepływomierz który z resztą wymieniłem(400 zl) i dalej nic w końcu doszedł ze to nastawnik na pompie, wymieniłem całą pompe która pochodziła 2 tygodnie ale udało sie jakoś ją poskładać
...miałem te same objawy co Ty, jeździłem po mechanikach i każdy wymyślał coś nowego a to turbo albo przepływomierz który z resztą wymieniłem(400 zl) i dalej nic w końcu doszedł ze to nastawnik na pompie, wymieniłem całą pompe która pochodziła 2 tygodnie ale udało sie jakoś ją poskładać
też o tym myslalem ale nastawnik na pompie powinien chyba wyskoczyc jako błąd na komputerze
Odpowietrz filtr paliwa, ma na górze śrubkę, która do tego służy. Musisz do tego celu zamontować z powrotem gruszkę.
odpowieczyłem uklad ale po 3 dniach znowu pojawił sie babel na dojsciu do filtra dzisiaj jeszcze raz dociaglem opaski zobaczymy co dalej ale od 3 dni nie zgaz jest szansa ze to był jego ból a nie pompa
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 19:02 ]
thef napisał/a:
Odpowietrz filtr paliwa, ma na górze śrubkę, która do tego służy. Musisz do tego celu zamontować z powrotem gruszkę.
a czy sama pompa może łapać sobie powietrze czy to raczej nie możliwe ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 09:02
leo783 napisał/a:
Może łapać, ale skoro u Ciebie były bąbelki zaraz za filtrem, to znaczy, że to albo on, albo coś przed nim. Może gruszkę masz nieszczelną i ona zapowietrza układ? Na allegro kupisz jakąś uniwersalną za 20-30 zł, wiec może warto spróbować.
Może łapać, ale skoro u Ciebie były bąbelki zaraz za filtrem, to znaczy, że to albo on, albo coś przed nim. Może gruszkę masz nieszczelną i ona zapowietrza układ? Na allegro kupisz jakąś uniwersalną za 20-30 zł, wiec może warto spróbować.
bez gruszki tez były bąble chyba zaryzykuje i wymienie jeszcze raz filter , przjechalem na nim dopiero 4 tys. ale to i tak najmniejszy koszt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum