Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 20:44
mój patent na wymianę baterii to podłączenie równolegle kabelkami drugiego źródła zasilania 3V (zasilacz czy np 2 baterie paluszki) - wtedy wyjmuję baterię i bez stresu zakładam drugą - nie trzeba sie stresować i nic synchronizować
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jejku jejku tyle szumu o glupia wymiane baterii.Ja wymienialem u siebie juz 2 razy i nigdy nie bylo problemu.Wyciagasz stara zakladasz nowa i jedziesz.Powodzenia. KEY3TXB.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Wymieniałem ostatnio w pilocie baterie od zakupu auta drugi pilot nie działał jakieś 6 miesięcy ( za słaba bateria ) po wymianie synchronizacja książkowa pięć razy zamknij - otwórz auto do dostrojenia się pilota i wszystko działa bez najmniejszego problemu.
mój patent na wymianę baterii to podłączenie równolegle kabelkami drugiego źródła zasilania 3V (zasilacz czy np 2 baterie paluszki) - wtedy wyjmuję baterię i bez stresu zakładam drugą - nie trzeba sie stresować i nic synchronizować
A tak z ciekawosci to moze doradzisz mi w jaki sposob podlaczasz te baterie czy kabelki pod pilota bo cosik to skomplikowane mi sie wydaje
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 09:13
cóż w tym skomplikowanego, przewodzik + baterii czy zasilacza podłączam do blaszki która stanowi uchwyt baterii, a drugi kabelek - do albo do pola stykowego baterii na płytce pilota albo do jednego z otworów, które są w polu masy pilota
cała robota to 2 min
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 09:33
darek_wp napisał/a:
cóż w tym skomplikowanego, przewodzik + baterii czy zasilacza podłączam do blaszki która stanowi uchwyt baterii, a drugi kabelek - do albo do pola stykowego baterii na płytce pilota albo do jednego z otworów, które są w polu masy pilota
cała robota to 2 min
Jejku ale utrudniacie sobie życie.
Ja posiadam dwa piloty, jeden jest zawsze bez baterię a dziś z ciekawości włożyłem ją i podszedłem do auta i wszystko działa. Więc nie wpadajcie w panikę że, wymiana baterii w pilocie to taka filozofia
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Więc nie wpadajcie w panikę że, wymiana baterii w pilocie to taka filozofia
Dokładnie wyjmowałem i zakładałem w obu pilotach, w jednym dodatkowo wymieniałem "guziczki" i zero problemu. Przy okazji warto popatrzyć, czy blaszka trzymająca baterią nie poluzowała się.
Ja dzisiaj wymienilem w pilocie zapasowym baterie , zrobilem wszystko tj jak w linku i pilot nie dziala , po zamknięciu drzwi i nacisnieciu pilota mruga szybciej lampka alarmu w samochodzie i nic; miał ktos podobnie ?
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 14:41
xlukaszx - wyjmij jeszcze raz baterię z pilota, włóż i przeprowadź jeszcze raz synchronizację tak jak jest w opisie (szczególnie nie zapomnij o drzwiach)- czasem zdarza się, że za 1 razem się nie uda
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 16:45
badek napisał/a:
Jejku jejku tyle szumu o glupia wymiane baterii.
czytając Forum w tym temacie widać , że 9 na 10 przypadków nie ma problemu ,ale są przypadki kiedy trzeba synchronizować lub robić inne cuda. Znajomej wymienili baterię w Car Audio, po przyjściu do auta pilot nie zadziałał, pracownik Car Audio ''umył ręce'', jeden były serwis R odmówił pomocy a drugi kazał przywieżć auto na lawecie. W końcu po kilkunastu próbach synchro i innych kombinacjach ( opisanych na Forum ) udało nam się uruchomić pilota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum