Typ: CDT Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
mam w swoim roverku webasto, tak , jak pewnie większość z was ..... powiedzcie mi , co mi to daje, skoro nie mam programatora do niego , ani pilota ?......
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 01:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 20:06
Masz silnik o bardzo wysokiej sprawności,co objawia się wolniejszym nagrzewaniem.Żeby w zimne dni silnik ( i kabina) szybciej był ciepły i mniej spalał jest webasto.Wspaniałe urządzenie.
Hej koledzy dziś "na krótko" włączyłem swoje webasto i odziwo działa ale...
Otóż słychać jak przetłacza płyn chłodniczy, chodzi w nim jakiś wiatraczek, zasysa tą rurką powietrze i od dołu wydmuchuje niestety też powietrze - czyli nie pobiera sobie ropy i nie przepala czyli nie grzeje Pompka paliwa w baku? webasto posiada swoją? jeśli tak to gdzie dokładnie się znajduje?
Dzięki za podpowiedzi
mnie to się marzy, żeby zrobić załączanie webasto zwykłym włącznikiem np : zimą idę do autka, nie uruchamiam silnika , tylko włącznikiem samo webasto......przychodzę po ok. 20 min. mam wszystko podgrzane i wtedy wyłaczam webasto , załączam silnik ... jak ktoś ma jakieś pomysły , jak to zrobić , to proszę o info , bo zima tuż , tuż - pozdr.
webasto działa ale jak pisałem nie ''wydala'' z siebie spalin tylko powietrze, które spalinami ani ropą nie śmierdzą. Jutro ściągnę ten wężyk który doprowadza ON do webasto i będę pewny czy dochodzi paliwo.
saute, wszystko da się zrobić czytałeś artykuł który napisał chyba Marian_K na stronie klubowej? Jest tam opis jak dorobić ogrzewanie postojowe do zwykłego webasto. polecam lekturę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum