Witam wszystkich klubowiczow
Ostatnio przepalila mi sie zarowka w tylnej lewej lampie i w prawej nie dzialal rowniez stop, a wiec kupilem zarowki i wymienilem, ze swiadomoscia ze stop dziala na pewno.. ostatnio na CB powiedzieli mi, ze nie mam dalej prawego swiatla stopu, a wiec wymienilem kolejna zarowke i stop dalej nie swieci.. w czym moze lezec problem i jak go rozwiazac? chcialbym to naprawic jak najszybciej.
Kolejna sprawa - macie jakis sposob na trzeszczaca tylna boczna szybe po dluzszej jezdzie? czasem naprawde nie da sie juz wytrzymac w samochodzie. No i jeszcze jedno, czy juz ktos wie co tak z tylu trzeszczy przy skrecaniu i przy nierownosciach? jakby cos z prawej strony samochodu, nie moge tego zlokalizowac..
Czy silnik iDT lubi brac jakas dawke oleju? trzeba dolewac? ostatnio po 5 tysiacach km dolalem prawie litr, zeby na miarce bylo miedzy min a max - chyba, ze jest gdzies jakas nieszczelnosc - od czego zaczac?
Licze na Wasza pomoc,
pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm, jeśli chodzi o światła stop, to czy świeci Ci trzecia lampa, ta na spojlerku? Może sprawdź, czy jest wogóle prąd na kabeklach w reflektorach. Jak nie ma, to szukaj przerwanego przewodu. Nic innego nie przychodzi mi do głowy... chociaz może warto sprawdzić tę wiązke tylnej klapy (prawą) ona często przysparza problemów
lampa omówiona
co do reszty to ciężko powiedzieć co może hałasować, w 200/25 często a zwłaszcza zimą skrzypi spoiler, ale w ZRze jest inny więc nie wiadomo czy też to się zdarza. Bywało też że tylna półka hałasowała. Musisz szukać metodą prób i błędów, w tą boczną szybe włóż jakiś papier aby to usztywnić i zobaczysz czy to rzeczywiście szyba i tak po kolei.
co do oleju to nie powinno nic uciekać, poza jednym miejscem, ale to raczej można nazwać spoceniem niż wyciekiem. Parę tematów o tym było gdzie może leżeć przyczyna tutaj jeden z nich
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=45237
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum