Mam pytanie odnośnie automatycznego domykania szyb w Roverku 214i,
mianowicie czy jest to w ogóle możliwe i czy takie na przykład moduły jak poniżej będą w razie czego pasowały:
Ok.. wiem, że było ale nigdzie nie widziałem, żeby ktoś pytał konkretnie o model 214i.. w zasadzie to chciałbym się dowiedzieć czy takie moduły jak w linkach powyżej mogę spokojnie zakupić?
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 17:23
A co za różnica czy 214i czy 214si czy 25 czy vi itd. Po prostu nie chce ci się szukać Mi się tez nie chce, zwłaszcza za kogoś
Jakie moduły tez można poczytać
Ok dzięki wielkie Ci za pomoc Twoje rady na pewno będą pomocne.. Ok czyli w sobotę jadę kupić jeden z tych modułów, jak nie będzie pasować... to będzie na Ciebie heh..
Jejku jejku o nic już nie można zapytać.. w takim razie z Waszych postów wynika, że będzie pasować i w ogólę zadaję głupie pytania.. tak serio, to dzięki za pomoc.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 20:30
Evil3k napisał/a:
Jejku jejku o nic już nie można zapytać.. w takim razie z Waszych postów wynika, że będzie pasować i w ogólę zadaję głupie pytania.. tak serio, to dzięki za pomoc.
nie ma sie co denerwować i nie ma głupich pytań (co najwyżej głupie odpowiedzi)
a co do tematu - w każdym samochodzie gdzie jest centralny i elektryczne szyby można założyć domykanie szyb
kwestia do wyboru to 2 czy 4 szyby i jak się mają zamykać - po kolei (polecane ze wzgl na mniejsze obciążanie akku) czy wszystkie razem (szybciej ale można w czasie chłodów nie odpalić przy starszym akumulatorze)
oba moduły będą działać a średnio zaawansowany elektryk powinien dać sobie radę z montażem
pozdr
darek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Kraków-Krynica
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 22:21
Z własnego doświadczenia wiem,że te moduły nie zadziałały w moim przypadku i sprzedający zgodził się na zwrot.Szyby w samochodzie muszą być zamykane z opcja zamykania impulsem,to znaczy,że podczas zamykania szyby powinniśmy nacisnąć przycisk zamykania i szyba sama idzie do góry bez potrzeby trzymania przycisku.Nie wiem jak jest w przypadku R214.Pozdrawiam i powodzenia życzę.
po prostu potrzebny Ci jest inny moduł domykający.
taki dla szyb działających w trybie auto jest faktycznie najprostszy, ale są też takie, które podają stale sygnał, aż pojawi się wzrost obciążenia na silniku.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 06:52
Krzysi3k5 napisał/a:
Nie wiem jak Ty, ale ja nie jeżdżę z otwartymi szybami w zimne dni
ale jak po zamknięciu szyb w ciepły dzień ze słabym akku przyjdzie chłodna noc to rano można się zdziwić
benola w pierwszej z aukcji wrzuconych na początku postu jest opisane że moduł sterowany jest impulsem masy lub +12V (nie stałym zasilaniem)
Evil3k domniemywać należy, że tak jest ale można zapytać sprzedawcy czy na pewno - jeśli tak to ok i moduł nadaje się do R-ków
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zakupiłem już wczoraj ten moduł z Aukcji nr 2 i mam nadzieję, że będzie pasować w sobotę jadę go odebrać, a w przyszłym tygodniu do elektryka montować Później dam wam znać jak poszło i czy się w ogóle udało.. chociaż mam mieszane uczucia..
Moduł został wczoraj założony przez elektryka, koszt 70zł. działa elegancko i bez problemowo.. Elektryk podczas montowania nie miał żadnych kłopotów. Ogólnie fajny bajer
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum