Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Cze 2008 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 12:43 [R400 1.4 97] płyn chłodniczy w kolektorze po przepustnicę
analizowałem wyciek płynu u siebie i padło na wyciek spod kolektora...
a że miałem odpięty filtr powietrza to się okazało że po nocy z przepustnicy wypłynął mi płyn podobny do chłodniczego (podobny kolor itp, ale taki trochę bardzie oleisty? subiektywnie)
że płyn w kolektorze służy ogrzaniu dolotu to już wiem, ale aż takie mieszanie to już chyba przesada ?
- czy to "tylko" uszczelka, czy raczej pęknięty kolektor ssący (dolotowy)
- no i kluczowe pytanie: czy wogóle próbować odpalać, czy lepiej od razu na lawete i do mechanika
_________________ Pozdrawiam
Mario
Ostatnio zmieniony przez Mario82 Wto Wrz 22, 2009 21:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 12:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak masz płyn w przepustnicy, to za chwilę będzie w cylindrach (o ile jeszcze tam nie dopłynął)
można pogiąć korbowód, albo i co lepszego jak zaskoczy niefortunnie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Cze 2008 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 14:34
sTERYD napisał/a:
jak masz płyn w przepustnicy, to za chwilę będzie w cylindrach (o ile jeszcze tam nie dopłynął)
można pogiąć korbowód, albo i co lepszego jak zaskoczy niefortunnie
więc lepiej nie odpalać
tylko skąd on się tam wziął?
[ Dodano: Wto Wrz 22, 2009 22:57 ]
okazało się że to (raczej) uszczelka pod kolektorem dolotowym: kanał płynu sąsiaduje ze skrajnymi wtryskami i na jednym sąsiedztwie była skaza
oczywiście płyn był w tym cylindrze po sam koniec
ale chodzi póki co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum