jakiś utalentowany sąsiad lub przechodzień urwał mi lusterko boczne. Fakt, że patrząc po śladach - metal wewnątrz lusterka był już częściowo pęknięty...
Pytanie do Grupowiczów - jak zdemontować lusterko boczne? Z tego co znalazłem na formu odnośnie Rovera 200 (w 25 jest tak samo???) należy zdjąć trójkącik wewnętrzny a pod spodem są śruby/wkręty. Czy ktoś to może potwierdzić?
Czy trzeba zdejmować boczek przed demontażem lusterka? Czy trójkącik jest na zatrzaskach?
Na razie przymocowałem lusterko taśmą - na kilka dni wystarczy. Zapewne na allegro nie znajdę koloru więc od razu pytam - jak zdemontować i włożyć do nowego lusterka część lakierowaną?
Z góry dzięki za podpowiedzi,
pozdrawiam...
Stefan
Ostatnio zmieniony przez stefan Pon Wrz 21, 2009 21:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aktualizując:
- lusterko udało mi się kupić na allegro, za 100PLN, zgodne kolorem z samochodem
- przy demontażu udało mi się połamać trójkącik
- dopiero po montażu dotarło do mnie, że lusterko jest w trybie RHD, dzisiaj będę próbował je przestawić w tryb LHD, są opisu na forum, mam nadzieję, ze się uda...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum