Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 09:50 [R420] Uszczelka szyby od strony kierowcy
Witam,
W moim kochanym Roverku "stworzył" się problem. Rozerwała (pęknięcie w połowie wysokości) mi się uszczelka która łączy drzwi (pionowy słupek) z szybą (w drzwiach kierowcy). Na domiar złego gdzieś "w środku" się oderwał jej kawałek przez co jak próbuje zamknąć okno to szyba wysuwa uszczelke do góry.
I teraz pytanie: Jak to naprawić? Ewentualnie jest to zadanie na "domową robote"? I jak szukać takiej uszczelki? One się jakoś nazywają, jakieś konkretne modele tego są? I ewentualnie gdzie takie rzeczy się kupuje?
Pozdrawiam, pierwszy raz piszący
Artur.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 09:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli jest to uszczelka która jest jednocześnie prowadnicą szyby, to należy:
Zdjąć "boczek" - czynność dość prosta. Plastikowa śrubka którą wykręcamy (nie naciskając!), następna pod klamką i pod "rączką". Wyjmujemy boczek (ostrożnie - ciągle jest na zatrzaskach). Następnie należy wyjąć szybę (mocowana jest na dwóch śrubach do metalowej prowadnicy. Teraz pozostaje tylko wyjąć uszczelkę (nie klejona, nie przykręcana, więc bajka)
"Jutro wieczorem" troche mi sie przeciagneło z powodów różnych...
ale poniżej jest zdjęcie uszczelki o której wspominałem.
Na czerwono zaznaczyłem zagięcie uszczelki na dole i miejsce gdzie jest pęknięta.
Jak to wymienić? I na co to wymienić i ile to kosztuje?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum