Wygląda ok, powinien pasować.
Żeby wymienić filtr musisz oprócz demontażu schowka odkręcić jeszcze taką metalową blokadę na 4 śruby i otworzyć puszkę z filtrem.
Powodzenia
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 17:32
Żaden burżuj Jak Ty byś cały dzień łaziła w gajerku to raczej wolałabyś się nie kłaść przy fotelu i babrać z odkręcaniem wszystkiego Poza tym jest się czym ubrudzić, przynajmniej w sobotę jak odkręcałem wentylator to rączki pierwszej czystości nie były po całej operacji
Przy okazji i ja przed chwila wykrecilem swoj wentylator nawiewu i lekko sie przerazilem..
Brakowalo tam tylko zmielonego wrobla.
Po wyciagnieciu calego syfu i odkurzeniu chodzi duzo lepiej i przede wszystkim ciszej.
Takze przy okazji wymiany filtra kabinowego polecam kazdorazowe czyszczenia wentylatora.
5min roboty, bo nie trzeba nawet wykrecac schowka, raptem 3 krzyzakowe srobki i voila.
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 19:47
PopaY napisał/a:
Żaden burżuj Jak Ty byś cały dzień łaziła w gajerku to raczej wolałabyś się nie kłaść przy fotelu i babrać z odkręcaniem wszystkiego Poza tym jest się czym ubrudzić, przynajmniej w sobotę jak odkręcałem wentylator to rączki pierwszej czystości nie były po całej operacji
...burżuj, burżuj raptem 6 śrubek odkręcić, wyciągnąć stary , odkurzyć wewn. założyć nowy, przykręcić 6 śrubek- delikatna i przyjemna i broń Boże brudna praca, i satysfaction, że się zrobiło samemu
...ale jak się komuś nie chce babrać- jego sprawina
[ Dodano: Wto Wrz 22, 2009 19:48 ]
marcinZG napisał/a:
Przy okazji i ja przed chwila wykrecilem swoj wentylator nawiewu i lekko sie przerazilem..
Brakowalo tam tylko zmielonego wrobla.
Po wyciagnieciu calego syfu i odkurzeniu chodzi duzo lepiej i przede wszystkim ciszej.
Takze przy okazji wymiany filtra kabinowego polecam kazdorazowe czyszczenia wentylatora.
5min roboty, bo nie trzeba nawet wykrecac schowka, raptem 3 krzyzakowe srobki i voila.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 13:29
No i po robocie. Całość trwała mniej więcej godzinkę. Filtr, wg gości od klimy, lepszej jakości niż Filtrona co mnie ucieszyło. A teraz już leżę w wyrku, bo mi się w główce nieźle kręci Szyby wszystkie były otwarte, a i tak troszkę się podtrułem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum