Forum Klubu ROVERki.pl :: Czy są wśród nas rowerzyści ?
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy są wśród nas rowerzyści ?
Autor Wiadomość
maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 14:05   

tak pomyslalem, zeby odkurzyc roWer i wybrac sie w traske jakas fajna- bo potrzebuje uciec z miasta i odpoczac :D Znalazlem cos w miare ciekawego , nie za trudna, nie za latwa :D w sam raz na sobote ;)

http://forumjurajskie.pl/viewtopic.php?t=479

czy byliby zainteresowani brykaniem na MTB ? planowany termin , najblizsza sobota :D

SPAMU¦

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 14:05   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Mix 

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 14:17   

Jestem również roWerzystą :wink: Fajna trasa, ale na początek wolałbym coś bliżej W-wy, bo dodatkowe wydatki przed zlotem, to nic dobrego :mrgreen: Pozatym nie posiadam bagażnika na rowery, który umożliwiałby ich bezpieczny transport :grin:

[ Dodano: Czw Wrz 24, 2009 15:34 ]
Aha, co do modelu i specyfikacji, to trudno sprecyzować bo bike był modernizowany przez parę ładnych lat. Ale spróbuję:
Rama - Corratec SuperBow FUN 18"
Kółka - Alexrims DP-20 Disc, na szprychach DT Champion 2.0, piasty Novatec
Sztuciec - Marcok Bomber MX Comp '04 z ETA
Korba - leciwa shitmano deore, z zębatkami deore lx
Hamulec przód - Avid BB7, z tarczą 203mm
H. tył. - alivio z tarcza XT :wink:
Mostek i kierownica - Northshore (titer-toter?) i Kore Freeride 680mm
Manteki - Sram Attack 3x8
Przerzutka przód. - LEGENDARNY XT, rocznik '96, kupiony jako nowy rok temu :mrgreen:
Przerzutka tył - LX '04, ciągle poluję na XT 96-98 w dobrym stanie
Klamki - XT, '96 na 1,5 palca, nie zamienię ich na żadne inne (stąd też trzymam się mechaniki, a nie przechodzę na hydraulikę) :mrgreen:
Siodełko - Author ergogel
Platformy - author, niestety na kulkach
Opony - Kenda SBE 2,125, a na zimę Maxxis High Roller 2,35 na przód, tył Schwalbe little jim 2,2
Stery - chyba jakiś accent na maszynch
Napęd - Kaseta alivio i łańcuch KMC (jakiś wysoki model, odpowiednik ztcp XT, w końcu ta sama fabryka :smile: )
Akcesoria - Licznik Sigma 1606 DTS

Ley 

Rover 45

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 16:17   

No to ja też się pochwalę:

Rower: rower
Kolor: żółty
Model: Tigger :D
Koszt: 200 PLN dwa lata temu w praktikerze
Modyfikacje: no że mam nowe pedały, przerzutki i że chyba w zeszłym roku smarowałem łańcuch :D

Sam bym się pisał na taką wycieczkę, ale ten weekend odpada (większość soboty poza domem) a nastepny weekend mnie nie ma... zatem za 2 tygodnie chętnie jak będzie pogoda... chociaż te 70km trochę mnie przeraża... ale tylko trochę :D Najwyżej przejadę tą trasę w 10 godzin zamiast 6 (bo ja lubię wooooolno jeździć :P ) :rotfl:

Marta 

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 16:27   

Uuu ;)
Ja nie posiadam rowerka ,ale natomiast uwielbiam jazde na rowerku stacjonarnym :D
3 razy w tygodniu uczeszczam na zajecia spinningowe ;)
ajj pewnie to teraz smiesznie brzmi ;)
w jakims stopniu jest to Rower i jestem rowerzystka .
informacje o rowerku : http://www.indoorcycling.pl/tresc/116/1/7/12/

Raptile 

Rover 200

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 16:43   

Posiadam

Mayson 

Rover 600

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 17:09   

maniaq napisał/a:
tak pomyslalem, zeby odkurzyc roWer i wybrac sie w traske jakas fajna- bo potrzebuje uciec z miasta i odpoczac Znalazlem cos w miare ciekawego , nie za trudna, nie za latwa w sam raz na sobote
http://forumjurajskie.pl/viewtopic.php?t=479
czy byliby zainteresowani brykaniem na MTB ? planowany termin , najblizsza sobota

Szkoda, że tak daleko jeszcze mieszkam :???: Brak mi znajomych chętnych na takie wojaże... ale w sumie się nie dziwię - ta Szwajcaria Kaszubska nieźle wchodzi :/

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 23:23   

MIX >>>>> ale o jakich kosztach mowimy ? waha >? w klekocie smieszne kwoty, baton na droge , bidon zalac , mapke druknac ... cos sie migasz po porstu , a lista sprzetowa dluga jak ,... zebym ja pamietal co u mnie siedzi hehehe, ja tylko krece pedalami ;P aha ----moj transport roweru , zlozona kanapa + koce+ mocowanie zeby nie latal :D nie posiadam dachowego :D

Ley.... traska dosc ambitna , ale 70 km to naprawde nie jest dlugo, przewyższenia zostana w nogach, chociaz nie sa AZ tak duze ;)

Marta to trzeba zanabyc normalny, ja nigdy nie kumalem checi krecenia w miesjcu, jakaz to frajda >? na rowerze zwiedzilem wiekszosc lasow , parkow itp w okolicy wawy, daje mi mozliwosc pokonania dystansow o jakich na nogach moglbym zapomniec, a gdzie autem nie wjedzie sie , w ciszy spokoju, bez spalin, halasu ... na lonie natury :D odnosnie spiningu napisze na PRV ;)

Zabciu jak posiadasz to jeszcze uzywaj ;P

Mayson - ty z 3miasta czy grodziska , bo wcale grodzisk nie tak daleko wawy, a w 3miescie duza ekipa roweromaniakow jest ;)

Mayson 

Rover 600

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 08:41   

maniaq napisał/a:
Mayson - ty z 3miasta czy grodziska , bo wcale grodzisk nie tak daleko wawy, a w 3miescie duza ekipa roweromaniakow jest

Póki co z 3-ch miejsc; niedaleko Wejherowa, Gdańska i Grodziska. Ale Grodzisk dopiero się buduje, a w Gdańsku wszysy których znam, jeżdżą czerwonymi i czarnymi szlakami, a ja już jestem za stary o 25kg na to. Rekreacyjnie pojeździłbym sobie...

Mix 

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:56   

maniaq napisał/a:
MIX >>>>> ale o jakich kosztach mowimy ? waha >? w klekocie smieszne kwoty, baton na droge , bidon zalac , mapke druknac ... cos sie migasz po porstu , a lista sprzetowa dluga jak ,... zebym ja pamietal co u mnie siedzi hehehe, ja tylko krece pedalami ;P aha ----moj transport roweru , zlozona kanapa + koce+ mocowanie zeby nie latal :D nie posiadam dachowego :D

W żadnym wypadku się nie migam :lol: , pomysł uważam za dobry i godny realizacji. Uważam tylko, że moment nie jest najszczęśliwszy. Wiem, że im bardziej będziemy to odwlekać w czasie, tym będzie gorsza pogoda i może odpaść część osób, bez ostrej zajawki :grin: . Nie przeraża mnie to za specjalnie, bo regularnie jeździłem w każdą pogodę (dojazdy do pracy przez 2 lata), deszcz, mróz -25 stopni - dobre, oddychająco-windstoperowe ciuchy i nie spada komfort jazdy. Patrząc z drugiej strony - jak już wyjeżdżać to w ładną pogodę :mrgreen:
Bagażnik (podstawa - same relingi) mam, rynienki też, ale z marketu za 19.99PLN, więc nie wzbudzają mojego specjalnego zaufania :wink: Bagażnik dobra rzecz, bo wtedy mogę zabrać 2 rowery na dach i 2 osoby w środku będą miały luźno, bo nie ma przecież sensu jechać w składzie kierowca+rower :lol:

Adrian355 

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 16:11   

Kurcze... czemu tak daleko mnie...

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 22:30   

Mixtated napisał/a:
Bagażnik dobra rzecz, bo wtedy mogę zabrać 2 rowery na dach i 2 osoby w środku będą miały luźno, bo nie ma przecież sensu jechać w składzie kierowca+rower :lol:

nie da sie ukryc ze dobra rzecz, tylko tzreba miec, ja zamiast kupowac bagaznik rozkrece kolo z widelca i do srodka, jezdizlem w 2 osoby + 2 rowery i jest ok :D

moj najzimniejszy dzionek to -20 i ok 3 h smigania po lesie i skakania w puch :D

jak wroce zdam relacje na spocie ;)

pozdro robaczki ;P

Asia 

Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 07:37   

ja tez posiadam i oczywiście praktykuje
ale nie pokonuje takich tras jak niektórzy z Was ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 23:34   

zgralem wynik z dzis :

czas jazdy 6h 14 min - wliczony postoj przy sklepie , zdjecia itp . calosc

3775 kalorii

45% czasu spalanie tluszczu :D

srednie tetno 146 O_o wydawalo mi sie wyzsze hehehe

max 180

mialo byc 74,8 km, ale ja zrobilem wiecej bladzac, bo oznakowanie szlakow i opis nie byly doskonale O_o

szkoda ze nie mam licznika ;(

na oko niektore zjazdy ponad 50 km/h zarowno w lesie jak i odcinek asfaltem, podjazdy ... kilka ciezkich, kilka lagodnych, ale "niekonczacych sie" ;)

ogolnie warunki z tej trasy na dzis - bardzo sucho i bardzo piaszczyscie, jakbym jezdzil po kampinosie , tylko ze bardziej pagorkowatym :D

traska ja bym powiedzial srednia, najwieksze problemy z nawigaca niestety, mimo ze smigalem na oreintacje rajdy , to ten opis nie byl dokladny. wiec jechalem na orientacje :D po to sa gory, po to sa lasy i slonce + mapa ;) tyle wystarczy :D

ALE mimo marudzenia mojego polecam :) dobra traska jednodniowa. kolega spotkany podsunal mi pomysl przejechania od czestochowy do KRK, ale z tego co czytalem to trasa ma ok 180 km i przy tym pagorkowatym terenie to juz jest sporo, choc to tylko kwestia checi i treningu :D

kpt 

Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 08:00   

Marta napisał/a:
informacje o rowerku : http://www.indoorcycling.pl/tresc/116/1/7/12/

to jak lizanie lodow przez szybe ;)

maniaq, liczysz kalorie? :razz:

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 09:23   

zegarek POLAR mi wsyztsko liczy ;)

najwazniejsze dla mnie jest tetno, wskazujace na stopien wysilku i wytrenowania ;)

kpt 

Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 09:28   

e, zabijasz piekno beztroskiego sportu ;)
moj pulsometr zostal uzyty tylko raz- teraz jestem naprawde wolny ;)

Cytat:
najwazniejsze dla mnie jest tetno, wskazujace na stopien wysilku i wytrenowania

wymioty tez moga to wskazywac ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 09:34   

Nigdy nie wymiotowalem z wysilku :D a jak spojrzysz w stopke to bedziesz wiedzial ,ze troche wysilku w zyciu mialem ;)

Pulsometr to tylko narzedzie, jeszcze trzeba wiedziec jak go uzywac :) ja odpalilem startujac, wyciszylem wszystkie alarmy i sprawdzilem w domu dopiero co i jak ;) wiele osob nie wie co robic z tym zegarkiem , po co on wogole jest, co on daje :) wiem bo rozpoczalem program cardio tennisa w Polsce i najpierw tzreba ludzi nauczyc o co chodzi z tym pulsometrem ;)

Profesjonalny sport juz bez tego nie przejdzie :bezradny: Takie czasy. Pomiar tetna, zakwaszenia, VO2 max itd... zalezy jeszcze jaka dyscyplina

Odpowiedz do tematu