Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:36 [Freelander] Gaśnie po przejechaniu ok. 300 km.
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam problem z frelkiem, po przejechaniu około 300 km. traci obroty i gaśnie. po krótkim postoju można go odpalić i przejedie kilkanaście km i znowu pada. Proszę o jakieś sugestie bo niewiem od czego zacząć szukanie usterki. (pompa paliwa pracuje)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 21:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Kraków-Krynica
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 08:51
Myślę,że powinieneś sprawdzić /w momencie jak ci silnik zgaśnie/ czy masz podawane paliwo i czy jest iskra na świecach.Dalsze działania w zależności od wyniku badania.
myślisz że to pompa? mnie się wydaje że jak by nie podawał paliwa to by mu podczas jazdy autem szarpało i by dymił (mieszanka zbyt bogata albo zbyt biedna),a tu kolega mówi ze 300 km robi bez problemu.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Myślę,że powinieneś sprawdzić /w momencie jak ci silnik zgaśnie/ czy masz podawane paliwo i czy jest iskra na świecach.Dalsze działania w zależności od wyniku badania.
niestety żadko robie jadnorazowo takie trasy, jak zostawiłem go odpalonego na powórku to pyrkał bez problemów 2h.
[ Dodano: Sob Wrz 26, 2009 23:29 ]
Legion1349 napisał/a:
a czujnik temperatury? może jest uszkodzony
gdzie go znajde?
[ Dodano: Sob Wrz 26, 2009 23:32 ]
benola napisał/a:
może filtr paliwa?
myśle że filtr jakby się zatkał to nie odpuściłby po parunastu minutach
najlepiej podmienic na inny sprawny(bedzie pasowal chyba z każdego silnika z serii K, nawet z poldorovera), mozna probowac mierzyc jego rezystancje, ale pomiar ma sens tylko wtedy jesli silnik zgasnie, nie wiem jak tam w ferdku z dostepem do niego silnik wtedy jest goracy, sprawdzenie iskry w tym momencie tez moze byc zgubne, bo iskra moze byc, ale nie w tym momencie co trzeba
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum