Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:36 [Freelander] Problem z przełącznikami dmuchawy powietrza
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, od wczoraj posiadam Land Rovera Freelandera 2.0 TDi 99 r. i mam problem z przełaczaniem pokręteł dmuchawy powietrza. Wszystko działa prócz ostatniego układu (chodzi o ustawienie pokrętła w pozycji aby dmuchało na przednią szybę). Pokrętło wogóle nie wskakuje na tą pozycję. Stąd moje pytanie jak rozebrać ten element i co może być tego przyczyną? Proszę o pomoc bo inaczej w zimie sam będę robił za dmuchawę pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 21:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wyjmij radio, wtedy jest dobry dostęp do środkowej konsoli, dostań się do przełącznika i zobacz czy jest wszystko ok, u mnie się przekrzywił i nie łapał jednej pozycji.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 12:58
Ok zobaczę dzisiaj. Wczoraj patrzył mój tata i mówił że tam idą jakieś linki prowadzące które otwierają poszczególne komory ale ciężko jest się tam dostać, więc przyczyna może być własnie tam (coś się zacina) i nie otwiera. Dzięki za pomoc i zapraszam innych do dyskusji.
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 13:58 ]
Patrzyłem jak mi mówiłeś ale nic nie pomogło. Prawdopodobnie problem tkwi w drucie który otwiera i zamyka poszczególne komory a nie w samym pokrętle. Wogóle cały układ dmuchaw w tych autach to jedna wielka porażka. Przy najwyższym biegu słychać wielki szum ale powietrza jak kot napłakał. Może to coś innego blokuje pokrętło???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum