Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Chciałem zapyta bo dzisiaj spalił mi się wyłącznik od świateł ponieważ został zalany. Znikły świała, stopy, kierunkowskazy i awaryjne. Moje pytanie czy stopy, kierunkowskazy i awaryjne są połączone do tej tego przełącznika i dlatedgo znikły razem z resztą czy może oprócz przełącznika spaliło się jeszcze coś. Dodam że wszystkie bezpieczniki są ok i reszta elektroniki działa.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 00:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 17:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 18:02
a które bezpieczniki sprawdzałeś?
są w kabinie i są jeszcze główne w komorze silnika i tam warto sprawdzić, ostatecznie jeśli bezpieczniki okażą sie wszystkie sprawne niestety będzie to oznaczać uszkodzenie modułu sterownika świateł (light switch control unit)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wymontuj wyłącznik i wysusz, jest mała nadzieja, że wszystko wróci do normy a o efektach daj znać.
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
wymontowałem i wysuszyłem ale jest spalony nic sie nie da zrobic. Już zamówiłem używke. Oby to był tylko ten moduł bo dziewczyna długo jechała autem jak się spalił i nie spostrzegła sie że coś jest nie tak. Jak przyjechała do domu to bardzo smierdziało spalenizną i obawiam się że mogły się też spalic kable. Zobaczymy jak zamontuje nowy. Dzięki i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum