Amortyzatory już mam. Oznaczone są Made in Japan, aczkolwiek niektórzy sprzedawcy twierdzili, że oznaczeń na pudełkach i amorkach nie ma. W załączniku zawartość pudełka tył/przód - amortyzator + instrukcja + 1 nakrętka.
za taką cenę masz pewność że to oryginały, poza tym potwierdzam oryginalne kayaby mają "wygrawerowane" made in japan oraz numer, widziałem "niby kayab" za cenę o połowę niższą i bez "grawerów"
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Kupiłem, ale przy montażu amorków okaże się dopiero, czy mechanik mi je zamontuje czy nie ...
[ Dodano: Pią Paź 09, 2009 20:03 ]
Ogólnie tuleje na przód nie były potrzebne, na tył jak najbardziej ! Każdy kto w R600 będzie wymieniał amorki z tyłu - zaopatrzyć się w tuleje !
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 13:56
Cytat:
Każdy kto w R600 będzie wymieniał amorki z tyłu - zaopatrzyć się w tuleje !
A jaki to ma numer albo chociaż wymiary?
Łażę po sklepach ale jakoś nic nie mogę dobrać bo nie ma w ofercie.
Tulei tylnego zawieszenia jest pełno ale nie te.
Nawet jest kłopot z nazwą.
-tuleja tylnego zawieszenia pod amortyzator,
-tuleja zwrotnicy tylnego zawieszenia?
[ Dodano: Pon Paź 12, 2009 14:56 ]
W Hondzie nie mają takiej tulejki (to ciekawe jak wymieniają amortyzatory skoro gość w sklepie twierdził, że zawieszenia tylne są takie same.
A w sklepie którym nie możliwe rzeczy załatwiają w ciągu 24 godzin powiedzieli, że do rovera nie występuje taka część i trzeba przynieść oryginał i się dobierze bo podobno od jakiegoś VW pasuje.
I tak chyba trzeba będzie zrobić...
Na tył są to tuleje zwrotnicy. Ja miałem Hondy. Numer części HONDY to: 52622-SN7-003 . Dostępne np. w TomaTeam
Dobrze je mieć pomimo, że stare mogą być dobre. W starych zapiekają się śruby i później niestety tylko "ciach ciach" pozostaje + nowa tuleja i nowa śruba.
filo tuleje Hondy nie mają śrub w zestawie, mi śruby dobrali w zakładzie.
A jedna udało się kupić dobrej firmy i taniej. Dla zainteresowanych. Stary znajomy z czsów posiadania Mitsubishi. Ma w sprzedaży wszystkie części do aut japońskich w dobrych cenach.
Marek Malik
Łaska 12, 95-200 Pabianice
Tel.: (42) 215-44-02
Odświeżę trochę temat...
Mi udało się dostać te tuleje w intercarsie. Nazywało to się bodajże "tuleja piasty tylnej", koszt 27zł szt. Niestety śrub już nie mieli. Wsadziłem zwykłe śruby i nakrętki z podkładką kontrującą bo w monroe które kupiłem nie było przyspawanej nakrętki na widełkach tak jak jest to w oryginale. Czy to mogą być takie zwykłe śruby czy muszą być jakieś specjalne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum