Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 15:05 Digital ECU Tuner II vs SMT 6
Znalazlem cos takiego w sklepie i zastanawialem sie czy dalo by sie tym wystroic moje autko, jeszcze po kliku zmianach.. Moze z VVC jest tak jak z VTEC ze mozna przesunac moment zalaczania sie zmiennych faz, czy nie?
Czy ktos mial doswiadczenia z tym urzadzeniem, bo ja znam tylko SMT6 dosc dobrze a wiem ze to jest nieco lepsze.
jezeli chodzi o strojenie vvc to jest patologia.. wątpie żeby ktokolwiek się tego podjął jak nawet w UK tego nie robia chyba ze emeraldem po usunieciu vvc.
A cos takiego jak vvc + turbo to juz w ogole nie mozna wystroic
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
jezeli chodzi o strojenie vvc to jest patologia.. wątpie żeby ktokolwiek się tego podjął jak nawet w UK tego nie robia chyba ze emeraldem po usunieciu vvc.
przecież VVC to identyczny system jak vtec z Hondy mogę się założyć o browar ze MAC to wystroi
przecież VVC to identyczny system jak vtec z Hondy mogę się założyć o browar ze MAC to wystroi
przyjmuje zaklad pod warunkiem ze nie uzyje emeralda
co do VVC kontra VTEC to juz byl temat i wyszlo na to ze niby to samo a calkiem co innego
jeżeli jest to możliwe to któryś z nich ci to na pewno ogranie
Dzieki, ale mam swojego speca od strojen i mysle ze on da rade. Coobcio to moj dobry kolega powiedzial ze nie ma, ze czegos sie nie da wystroic, wierze mu jak narazie Za 2 tyg wraca z Francji i wtedy dam znac co sie udalo, albo nie udalo.. Mysle ze zwykle smt6 lub smt7 da rade, tylko wtryski trzeba by dac wieksze.. wiadomo cos czy te od 2.0T pasowalyby do 1.8VVC? Czy z jakiegos innego Rovera trzeba dobierac?
Zreszta najpierw zobaczymy jaka ma wydajnosc na seryjnych wtryskach, bo moze sie okazac ze wystarczajaca na "lekkie wygladzenie" mapy ciekawe.
Hej,
No nie do końca VVC to to samo co vtec
A Hondy to raczej ja stroję na rozwiązaniach typu: Crome, Hondata a nie MacPL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum