Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Od jakiegos czasu przy przekraczaniu 120km/h zaczyna mi cos buczec z przodu tak jakby spod deski rozdzielczej.Myslalem ze dostalo sie cos do filtra kabinowego i przy duzym przeplywie powietrza furkocze.Wyjalem filter wyczyscilem ale niestety dalej cos buczy.Kiedy wkrecam silnik do 3000 obrotow na postoju cisza,tylko w czasie jazdy.Moze ktos sie z czyms takim spotkal.Nie mam zielonego pojecia co to moze byc mam nadzieje ze nic powaznego
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałem podobnie. Im szybciej jechałem tym to buczenie się nasilało. Okazało się że odrobinę nie dolegała uszczelka przy przedniej szybie. Docisnąłem i jest git.
Dzieki za wszystkie sugestie.Pooklejam podokrecam i sprawdze.Moze ktoras bedzie trafna.Z tym czujnikiem predkosci to raczej nie .Na komputerze moge ustawic dana predkosc i po przekroczeniu slychac jest gong i swieci na czerwono.A to jest wkurzajace wycie.Zauwazylem jeszcze ze jak jade ok 115 gdzie jest na granicy wycia i mijam duzy samochod z przeciwka to na chwilke zawyje. Kiedy jade pod silny wiatr wycie zaczyna sie wczesniej.Swiadczy to o tym ze to ped powietrza cos wprawia w taki rezonans-tylko co?
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 14:16 ]
podpowiedz z niedolegajacymi uszczelkami byl strzalem w dziesiatke.Dzis rano okleilem calego co tylko mozliwe i ruszylem powoli eliminujac kolejne elementy.Uszczelka szyby przedniej uw gornej czesci nie dolegala.Juz jest cichutko. Ale jeszcze cos czasami kiedy wylacze radio i jest cicho podczas jazdy cos jakby chrobocze pod deska rozdzielcza niezaleznie czy nawiew wlaczony czy nie.Czy tak powinno byc? Ale i tak kocham swojego rowerka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum