czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych subwooferów, najbardziej zależy mi na tym żeby można było zamontować to w boczek bagażnika, bez zajmowaniu połowy miejsca w bagażniku, czy jest podobny efekt do jakiejś tuby czy coś w tym stylu?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
poszukaj glosnika IT mds 08 - mozna go zabudowac w boczek ( obudowa 17-22l)
do tego wzmacniacz alpine mrv t30x
Calosc wyjdzie w bardzo podobnej cenie a jakosc x razy lepsza
michone a czy ty masz u siebie może w R zabudowny boczek tylni w bagażniku?
ps. nie mogę znaleźć tego głośnika na allegro, a jeśli chodzi o wzmacniacz to znajomy mi załatwił Blaupunkta GTA-460 w dobrej cenie, co o tym wzmaku sądzisz?
i kompletnie się nie zgodzę że IT gra jak RE
IT dużo delikatniejszy i szybszy i milszy a RE z lepszym zejściem i ma więcej mięcha w swojej grze co nie oznacza że jest wolny. Ogólnie porównanie MDS08 do RE10 ni jak się ma. Tym bardziej że sugerowałbym IT dawać w 20L BR co przy zabudowie w boczku bardzo utrudnia sprawę z portem BR.
Sam w tym momencie wrzucam w boczek 10' w closed i zobaczę jak to wyjdzie tym bardziej że buda chyba będzie za mała.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
i kompletnie się nie zgodzę że IT gra jak RE
IT dużo delikatniejszy i szybszy i milszy a RE z lepszym zejściem i ma więcej mięcha w swojej grze co nie oznacza że jest wolny. Ogólnie porównanie MDS08 do RE10 ni jak się ma. Tym bardziej że sugerowałbym IT dawać w 20L BR co przy zabudowie w boczku bardzo utrudnia sprawę z portem BR.
Sam w tym momencie wrzucam w boczek 10' w closed i zobaczę jak to wyjdzie tym bardziej że buda chyba będzie za mała.
Z tym ze daleko RE do rzucania miesem zreszta kazde glosniki sa inne. Może troche ponioslo mnie z tym ze charakter bardzo podobny. Ale tez potrzebuja malo miejsca, sa szybkie, nie pozera duzo mocy, jest cieply. Dobrze sie sprawuje w wiekszosci muzyki i jest w miare uniwersalny.
Mam radio Pioneer DEH-3000MP
Przód odseparowany system Helix Esprit 136( drzwi wygłuszone )
Tył seria
Chciałbym kupić jakiś wzmacniacz i chyba to będzie SONY XM-4045, no i zabudować w boczek w bagażniku jakiś głośnik basowy i z tego co piszecie najlepszym rozwiązaniem będzie RE Audio RE-10 D4, a może RE-8 D4?
Pytanie co zrobić z tylnymi głośnikami zostawić pod samym radiem?
tył odłącz bądź wykręć całkowicie. Ja bym brał 10' jak ma być to Twój pierwszy głośnik basowy bo w większości przypadków 8' podoba się przez pierwszy tydzień później chce się więcej.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Z reguły w identycznych modelach danego głośnika poza średnicą głośnika różnice są następujące:
w 10' lepsze zejście czyli mocniejszy bas niż w 8'
w 10' większa obudowa niż w 8'
w 10' bardziej odczuwalny bas niż w 8'
To są zasadnicze różnice które charakteryzują te dwie wielkości. Reszta jest pomijalnie mała.
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum